Nielle goud op Emirats Open Championships

REGIO  – Vorige week zondag heeft Nielle, in haar trainingsroute naar het WK en EK 2023, deelgenomen aan het UAE (United Arab Emirates) Open Championships. Zo’n 280 sporters uit o.a. Iran, Oman, Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Canada namen deel aan dit kampioenschap. Voorafgaand aan dit kampioenschap was er een intensief 3-daags trainingskamp met onder andere het Iraans damesteam. Het zomerkamp werd geleid door twee Iraanse Wereldkampioenen en staat bekend als het grootste kamp in de Perzische Golf.

Nielle nam deel in de seniorenklasse omdat, helaas, de aanwezige cadetten en junioren Nielle een te sterke tegenstandster vonden. Hierop besloten we om Nielle in te delen bij de senioren tot 57 kg.  Dit werd meteen een finale tegen een Iraanse tegenstander waar ze na een sterke overwinning goud behaalde. Daarna draaide Nielle nog twee vriendschappelijke partijen tegen eveneens Iraanse senioren dames. Gelet op het vriendschappelijk karakter was het een leerzame ervaring om tegen senioren uit te kunnen komen. Uiteindelijk is het doel bereikt, ervaring opdoen en inzicht krijgen in de methodes die gehanteerd worden buiten Europa. Dat verschil is duidelijk zichtbaar en daarop zullen Nielle en haar trainer moeten anticiperen. 

Tot vrijdag 18 augustus is Nielle uitgenodigd om door te trainen met de Nationale selectie van Fujairah waar drie Wereld- en Olympisch Kampioenen de trainingen verzorgen. Nielle heeft inmiddels twee trainingskampen in Zweden (waarvan 1 met een Thaise Toptrainer/team) en 1 week in Friedrichshafen gevolgd. Ze sloot op 19 en 20 augustus af in Zwitserland. Nielle werd uitgenodigd om met de Zwitserse Taekwondo Selectie deel te nemen aan een sparring-sessie ter voorbereiding van dit team aan het EK Junioren. 31 augustus is dan het WK Cadets in Sarajevo!