Nieuw op Budel Kermis: de Gravitron 

BUDEL – Iedereen weet dat er tijdens Budel Kermis altijd topattracties te vinden zijn. Dit jaar is er een wisseling van de wacht, want voor de allereerste keer komt de Gravitron naar Budel Kermis. Hij neemt de plek in van de welbekende Showtime, die dit jaar niet aanwezig zal zijn op de kermis van Buul. 

De Gravitron is uniek in de Benelux. Hij zal zich vanaf zaterdag 26 augustus voor de allereerste keer vestigen op Budels grondgebied. Maar wat mag je verwachten van deze attractie? We bellen met eigenaar Pierre Swinkels. “De Gravitron is te vergelijken met de welbekende ‘kleefwand-attractie’ maar dan in een modern jasje,” vertelt Pierre. “Je staat los in de attractie en de snelheid zorgt ervoor dat je opgetild wordt, samen met de wand. Zo lijkt het alsof je gewichtloos bent! Het mooie is dat je verder zelf bepaald hoe de rit verloopt: probeer ondanks de snelheid om toch nog vooruit te komen of probeer eens verticaal te gaan liggen,.. een ritje in de Gravitron is altijd een verrassing!” 

De Gravitron ziet eruit als een ufo en is maar liefst 18 meter breed en 11 meter diep. “Onze kraam is dan ook aangekleed met diverse Star Wars attributen,” vertelt Pierre verder. Nadat je plaats hebt genomen in de capsule, die zich volledig sluit, en de attractie van start gaat zorgen de licht- en geluidseffecten voor het complete plaatje. Zo bouw je een eigen feestje binnen in de capsule! De bediening is eveneens in de capsule, waardoor de verantwoordelijke de snelheid gemakkelijk aan kan passen indien nodig. 

“De attractie is voor iedereen groter dan 1 meter 22 centimeter en kan een topsnelheid van 80 kilometer per uur halen. Vanwege de snelheid ziet de attractie er spannend uitziet. Maar het is  grappig om te zien dat volwassenen vaak met meer moeite uit de attractie klimmen dan de kinderen. De kinderen kunnen blijkbaar beter tegen de snelheid dan sommige volwassenen,” lacht Pierre. 

Nieuwsgierig geworden? Stap dan zeker zelf eens in de Gravitron en beleef zelf het plezier en de gewichtloosheid van deze attractie! De Gravitron staat opgesteld aan het Capucijnerplein, ter hoogte van Veldsink – Van Hunsel & Govers.