Buurteluur is terug

HAMONT-ACHEL – Buurteluur komt in september terug. Dan kunnen de knieën weer twee keer per maand onder tafel geschoven worden op buurtrestaurant Buurteluur. Nieuw dit najaar zijn de avondedities in Achel-Statie. Zo wil het stadsbestuur ook op deze locatie meer bezoekers aantrekken om gezellig te keuvelen en te genieten van een versbereide maaltijd.  

“Al sinds het najaar van 2017 kan je op Buurtrestaurant Buurteluur genieten van goed gezelschap en een lekkere maaltijd”, vertelt schepen van Welzijn Serge Vander Linden. “Het opzet van dit smakelijke initiatief is dat mensen elkaar leren kennen, we ze dichter bij elkaar brengen en zo ontmoetingskansen te creëren voor alle Hamont-Achelaren. Zo versterken we de samenhorigheid in de buurt en willen we ook de eenzaamheid bij ouderen een halt toeroepen.”

“Hoewel het buurtrestaurant in Hamont-Lo op volle toeren draait, is de opkomst in Achel-Statie minder groot”, gaat Serge Vander Linden verder. “Is er daar minder interesse in Buurteluur? Of past een lunch er minder goed in de agenda? Om dit onder de loep te nemen zal het buurtrestaurant er dit najaar op dinsdagavond doorgaan in plaats van donderdagmiddag. Door ook de menu’s aan te passen aan een bredere doelgroep hopen we jong en oud helemaal warm te maken voor deze avondedities.”

Het buurtrestaurant strijkt elke eerste donderdagmiddag van de maand neer in de parochiezaal van Hamont-Lo. De deuren gaan open om 11.45 uur, het eetmoment start om 12.00 uur. Het einde is voorzien rond 14.00 uur. De avondeditie in de parochiezaal van Achel-Statie gaat elke derde dinsdag van de maand door. Hier gaan de deuren open vanaf 17.15 uur en start het eetmoment om 17.30 uur. Het einde is voorzien rond 19.00 uur.

Je kiest zelf waar en hoe vaak je bij Buurtrestaurant Buurteluur gaat eten, maar je dient wel op voorhand een kaartje aan te kopen. Dit kan voor Buurteluur Hamont-Lo tot en met de maandag voorafgaand aan het buurtrestaurant. Voor Buurteluur Achel-Statie kan dit tot en met de woensdag voorafgaand aan het buurtrestaurant. Je schaft jouw kaartje aan op één van de volgende locaties:  Dienstencentrum De Kring Hamont en Achel, Parochiezaal Hamont-Lo, Stadhuis en OCMW Hamont-Achel, tijdens de buurtrestaurants of in UiTpunt/Bibliotheek Hamont en Achel

Een maaltijd kost 9 euro en omvat soep, hoofdgerecht en dessert of pastabuffet met brood en dessert. Op tafel wordt (gratis) water voorzien. Je kan zelf nog koffie, frisdrank, bier of wijn aankopen. Tijdens elke Buurteluur staat er iets anders op het menu. Daarom worden de menu’s op voorhand bekend gemaakt via o.a. HAC Weekblad. Meer weten over buurtrestaurant Buurteluur? Neem een kijkje op www.hamont-achel.be/buurteluur

Buurteluur – Archieffoto