Dag van de Landbouw 

SINT-HUIBRECHTS-LILLE – Landelijke Gilde en FERM St.-Huibrechts-Lille nodigen iedereen uit op de ‘Dag van de Landbouw’ op zondag 3 september. Dit gaat door op het Groenbedrijf Van Vlierden, Berghei 10 St.-Huibrechts-Lille. Dit onder andere naar aanleiding van hun 60-jarig bestaan.

De Lilse ‘Dag van de Landbouw’ is een traditionele topper in het lokale dorpsleven. Een kennismaking met bedrijven uit land- en tuinbouw, elkaar gezellig ontmoeten, uitwuiven van zomervakantie en heerlijke kermisdagen,… . Voor de vele jaarlijkse bezoekers niet te missen!  Vrijdagavond 1 september is er gewichttrekken met een gezellige afterparty met DJ Jan Hanssen. Inschrijven is mogelijk voor heren-, dames- en gemengde ploegen. De start van de wedstrijd is om 20.30 uur, deuren open vanaf 19.00 uur. 

Om 11.30 uur opent de keuken met op het menu onder andere friet met kalfsstoofvlees en de welbekende heerlijke spekkoek. Vanaf 13.00 uur kan er begonnen worden aan de fietszoektocht met ‘droedels’ (+ 20 km). Vertrekken kan tot 15.00 uur. Voor de kinderen is er een springkasteel, een stro-toren met schuif-af, traptractoren, kinderboerderij, .…

Verder is er een tentoonstelling en keuring van konijnen, is bezichtiging van het bedrijf mogelijk en is er een demonstratie ‘hout chippen’ door Vandervelden Algemene Bosbouw. Uiteraard ontbreekt het gezellige terras deze dag niet!  Alles, behalve de consumpties en schatting, is gratis. De organisatie vraagt om cash te gebruiken.