Airpark-Budel nu ook met openbaar vervoer bereikbaar

BUDEL – Vanaf 28 augustus rijdt buslijn 166 twee keer per dag tussen Station Maarheeze en Airpark-Budel. Daardoor is het bedrijventerrein nu ook met openbaar vervoer bereikbaar. 

Prima aansluiting op de trein Airpark-Budel is een groeiend bedrijventerrein dat graag (toekomstige) studenten en medewerkers verwelkomt. Je kunt er prima met de auto en fiets komen. ‘Maar de bereikbaarheid met het openbaar vervoer was beperkt. Buslijn 166 brengt hier verbetering in door twee keer per dag te rijden tussen Station Maarheeze en het bedrijventerrein’, vertelt Marc Kemink van Brainport Bereikbaar. ‘Een uitkomst voor de zo nodige stagiaires/afstudeerders en nieuwe medewerkers en zeker ook voor forenzen uit Eindhoven, Weert en verder. Die zijn met buslijn 166 sneller op hun werk dan met de auto’. 


De initiatiefnemers hopen dan ook dat veel reizigers buslijn 166 gaan gebruiken. Kemink: ‘Deze lijn is een initiatief van Hermes, Ondernemerscontact Cranendonck, Brainport Bereikbaar en Gemeente Cranendonck. Samen werken we aan diverse oplossingen om Airpark-Budel beter bereikbaar te maken en te houden. Met buslijn 166 zetten we een flinke stap. De buslijn sluit in de ochtend en avond prima aan op de sprinters uit Eindhoven en Weert. Bovendien kunnen werknemers gebruik maken van een uitprobeeractie welke aangeboden wordt vanuit deze vier partijen. Als er voldoende behoefte is tijdens deze pilotperiode blijft buslijn 166 rijden.

Tijdens de officiële start werd ook een intentieverklaring “mobiliteitsdeal Airpark-Budel’ ondertekend door wethouder Marcel Lemmen (gemeente Cranendonck), Angelique Jansen (BRAVO/ Hermes), Iwan Arts (Brainport Bereikbaar) en Joost Ploos van Amstel (OCC). De komende maanden worden ook andere oplossingen verder uitgewerkt om de bereikbaarheid van Airpark-Budel verder te verbeteren.

Afgelopen maandag startte de pilot van buslijn 166 

Foto Jos Meusen