Omloop van Valkenswaard viert 1e lustrum

VALKENSWAARD – Zondag 3 september wordt alweer de vijfde “De Bruyn Metaal Omloop van Valkenswaard”  verreden. Om 10.00 uur trappen de junioren af voor hun koers van 118 km over de prachtige wegen en gravelpaden rond en om Valkenswaard. Deze wedstrijd, meetellend voor de Topcompetitie junioren,  is een van de zwaarste uit de serie. Niet alleen door het uitdagende parcours maar zeker ook doordat het de organisatie is gelukt de sterkste junioren uit Nederland en België aan de start te krijgen.

De thuisrijders van TWC de Kempen zijn met vier renners vertegenwoordigd, maar de ogen zullen vooral gericht zijn op de leider in het klassement Jelle Weierink. WV Schijndel heeft met Ed Uptegrove en Thom van Herwaarden sterke ijzers in het vuur. Thom  heeft nog uitzicht op de oranje leiderstrui. Zijn kwaliteiten zijn al onderkend door het continentale team van VolkerWessels die hem voor volgend seizoen al heeft vastgelegd.

Zware concurrentie zal van onze zuiderburen komen. Acrog Pauwels heeft met Sente Sentjes een topfavoriet in huis. Sente tekende voor volgend jaar al een contract bij Alpecin Deceuninck. Naast de mannen uit Balen komen uit België ook het team CC Chevigny, de club van de winnaar in 2020 Arnaud de Lie, en Davo-United aan de start. Beide teams zullen met enkele favorieten naar Valkenswaard afreizen.

Om 13.00 uur stellen de elite/beloften ploegen zich aan het publiek voor op de podiumwagen die staat opgesteld bij de start- en finishlocatie aan de Leenderweg. Dit zal worden omlijst door een tiental jeugdrennertjes van TWC de Kempen die ook op kop gaan rijden in het geneutraliseerde deel van de wedstrijd. De grote kanonnen zullen naar verwachting al vanaf het begin van de koers vol gas gaan want na vier kilometer doemt de eerste gravelstrook al op, namelijk de Victoriedijk, meteen gevolgd door de Loverensedijk. Dit zijn scherprechters om positie in te nemen voor de eerste tussensprint in Hamont-Achel. De streep is getrokken op het historische deel van de voormalige Beverbeek Classic in Achel. Na nog een keer in Achel gespurt te hebben is rond 16.30 uur de finale van het sprintklassement in Valkenswaard waarna er nog zo’n 75 km te gaan zijn.

De sterkste Nederlandse ploegen zullen verschijnen met als blikvanger de kersverse wereldkampioen koppelkoers Jan Willem van Schip, die uitkomt voor het continentale team van ABLOC.

BEAT CT heeft de leider in de Topcompetitie Stijn Daemen in haar gelederen en zal er alles aan doen om de gele leiderstrui te behouden. Jelle Johannink van ABLOC, Rick Ottema van Alinq CT zullen Stijn het vuur aan de schenen leggen, want ook zij hebben nog uitzicht op winst in het individuele klassement.

Topfavoriet is de oud-prof Coen Vermeltfoort. De veelwinnaar van VolkerWessels heeft de Omloop rood omcirkeld in zijn agenda. Valkenswaard is een van de weinige klassiekers die hij nog niet heeft gewonnen.

TWC de Kempen uit Valkenswaard, momenteel het sterkste clubteam van Nederland, is in staat om voor een daverende verrassing te zorgen met de kopmannen Jordy en Rens Vermeulen. Rond de klok van zessen wordt de finish verwacht op de sfeervolle locatie aan de Leenderweg alwaar de koers op een groot LED scherm te volgen zal zijn.

VALKENSWAARD (NED) CYCLING September 4th: omloop van Valkenswaard Roel van Sintmaartensdijk heeft de De Bruyn Metaal Omloop van Valkenswaard gewonnen De renner van VolkerWessels verstevigde daarmee nog maar eens zijn leidende positie in de Schwalbe Topcompetitie.Van Sintmaartensdijk won de sprint van een kopgroep en kreeg thuisrijder Jasper de Laat (De Kempen) en zijn eigen ploeggenoot Peter Schulting mee op het podium.

Foto Roel van Sintmaartensdijk de winnaar van 2022.