Teun van den Elzen trapt theaterseizoen Smeltkroes af

MAARHEEZE – Het theaterseizoen ’22-’23 waarin AK de Smeltkroes jubileerde, was in veel opzichten memorabel. Daar droegen de extra voorstellingen van Loos Alarm in de eerste seizoenshelft en Jochem Myjer in mei van dit jaar zeker aan bij. Maar het toetje mocht er ook wezen! Met hun voorstelling “Moerstaal” sloten De Meisjes met de Wijsjes hun tournee én het theaterseizoen af – en wát een vocale verwennerij was dat! Daarna werd het stil op het podium van De Smeltkroes en trok iedereen er op uit om te genieten van de vakantieperiode. Maar… aan alles komt een eind. En gelukkig betekent het óók dat het startschot voor het seizoen ’23-’24 snel weer zal klinken. Cabaretier Teun van den Elzen opent dit op zaterdag 16 september met zijn voorstelling “Meer kan ik er niet over zeggen”.

Seizoensopening
Teun van den Elzen is een van de spannendste nieuwe namen in het Nederlands cabaret. Hij won het Groninger Studenten Cabaret Festival, schrijft voor Dit Was Het Nieuws, is columnist bij Spijkers met Koppen, speelde op Lowlands en studeerde intussen cum laude af als politicoloog. Zijn debuutvoorstelling “Meer kan ik er niet over zeggen”, die de Volkskrant waardeerde met 4 sterren, gaat (een beetje) over seks en (veel) over politiek. Vooral politiek. Want het vertrouwen in de overheid is historisch laag. En dat is volgens Teun volledig terecht. Dus hij heeft eigenlijk maar één vraag: wat als we Nederland opnieuw mochten inrichten? Bewapend met vlijmscherpe grappen gaat hij op zaterdag 16 september samen met het publiek op zoek naar het antwoord. Kaartjes voor deze voorstelling zijn á € 17,50 nog te koop via de website www.akdesmeltkroes.nl én aan de kassa, voorafgaand aan de voorstelling, die om 20:30 u start.

Abonnement ophalen
Voor eenieder die in de voorverkoop al kaarten kocht voor deze en andere voorstellingen en ze graag vast in huis heeft, is er datum geprikt waarop de kaarten bij De Smeltkroes opgehaald kunnen worden. Leden van de werkgroep Cabaret & Muziek zitten voor je klaar op zaterdag 9 september tussen 10:30 u en 12:00 u. Mocht je je kaarten nog niet online betaald hebben, dan kun je dit alsnog doen bij de overhandiging ervan. Ben je niet in staat om je kaarten op deze datum op te halen, dan worden ze aan de kassa aan je uitgereikt, voorafgaand aan de (eerste) voorstelling waarvoor je koos.

En verder…
Het feit dat het seizoen binnenkort start betekent geenszins, dat je geen abonnement meer af zou kunnen sluiten! Een abonnement bestaat uit een combinatie van toegangskaarten voor vijf voorstellingen, en er is ook een zgn. ‘klein abonnement’ van drie voorstellingen. Júist aan het begin van het seizoen is dat nog de moeite waard, want niet alleen profiteer je dan van korting op het aanschafbedrag, maar ook is er nu nog volop keuze van voorstellingen. Op dit moment zijn voor alle voorstellingen nog kaartjes beschikbaar! Een abonnement bestel je, net als losse kaarten, gewoon via de site: bij gelijktijdige bestelling van kaarten voor vijf of drie voorstellingen wordt dit als een abonnementsaanvraag beschouwd en ontvang je direct je abonnementskorting.