Verleden, heden en helden van Cranendonck

BUDEL – Bibliotheek Budel slaat de handen ineen met het Buuls Zitje en Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’ om op 7 september 2023 om 14:00 uur een fascinerende historische activiteit te organiseren. 

De bijeenkomst biedt deelnemers de gelegenheid om een reis door de tijd te maken en de evolutie van de kom van Budel te ontdekken aan de hand van oude en hedendaagse foto’s. Daarnaast zullen lokale helden en bekendheden besproken worden om een dieper inzicht te krijgen in de rijke geschiedenis van Cranendonck. Tijdens de activiteit zullen deelnemers genieten van een boeiende visuele presentatie waarbij foto’s van oude situaties worden vergeleken met actuele beelden van dezelfde locaties. De metamorfose van bekende plekken zal voor velen een eyeopener zijn en herinneringen oproepen aan vervlogen tijden.

Ook zal de Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’ belangrijke historische context verstrekken en verhalen delen over lokale helden en bekendheden die een grote rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de regio. Deze verhalen zijn inspirerend en dragen bij aan een beter begrip van het culturele erfgoed van Cranendonck.

Aanmelden
De activiteit is op donderdag 7 september om 14:00 uur in de Bibliotheek van Budel. Deelnemen is gratis, aanmelden kan via de agenda van www.bibliotheekdekempen.nl.