Budels, drink bier uit eigen buurt !

BUDEL – Voor velen is de vakantie nu voorbij. Een tijd, die in het teken staat van ontspanning en het opdoen van nieuwe indrukken, vaak in andere regionen. Wij gaan dan op zoek naar dat wat de streek kenmerkt. Dat kan zijn een andere cultuur, maar vaak ook  een lokale specialiteit.  Daarvan  genieten, dat is pas echt vakantie! 

Op de brouwerij krijgen wij regelmatig bezoek van “toeristen” die het leuk vinden om op de brouwerij Budels Bier te kopen. Voor de ware bierliefhebber is de brouwerijwinkel dan ook “luilekkerland”  en duurt het enige tijd voordat er een keuze is gemaakt uit het gevarieerde  assortiment van 24 soorten Budels Bier. 

Wat van ver komt, is lekker. Als je de betekenis van dit spreekwoord opzoekt, dan is de omschrijving: “iets wat van ver komt, is bijzonder. Daarom denkt men dat het ook beter zal zijn”.

Qua bier  hoeven de bierliefhebbers uit deze regio het niet ver te zoeken.  Immers Budels Bier wordt in brede kring hoog gewaardeerd. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2023 zijn zowel  Budels Pilsener als Budels Malt onderscheiden met een Gouden Medaille.  In voorafgaande jaren vielen andere bieren van de Budelse Brouwerij bij Internationale wedstrijden ook al in de prijzen, zoals  bijvoorbeeld Budels Weizen, Budels White Gose en Budels 0,0% Malty Dark.

“Drink bier uit eigen buurt”.  Dat was de spreuk die prijkte op een reclamebord van Budels Bier uit de 60er jaren.  Een slogan die ons inziens ook nu van toepassing . Omdat het algemeen gevoel anno 2023 is dat Engels “beter bekt”’  vertalen wij dit nu in : Think Global, Drink Local” !