Hoortrunners in Genk

BUDEL-DORPLEIN / GENK – Afgelopen zaterdag was De Kompel Coalminers’ Trail. Dat is één van de uitdagendste loopwedstrijden van Limburg. De run voerde over de terrils bij Genk. Zo moesten onder meer 450 traptreden beklommen worden, verdeeld over 4 etages. 

Ook Angeliek, Marga en Joan van De Hoortrunners uit Dorplein waren van de partij. Ze namen deel aan de 14 kilometer. Maar liefst 212 hoogtemeters moesten worden getrotseerd. Even werd er uitgerust, foto’s genomen en genoten van het prachtige uitzicht, maar daarna was het nog niet gedaan met de pret. 

Door een heuvelachtig bosgebied moest via smalle paadjes geklauterd en gerend worden waarna nog een nieuwe uitdaging kwam opdoemen in de verte. Een steile heuvel moest nog overwonnen worden maar de krachten van de dames waren al ver aangesproken. Toch werd ook deze heuvel op karakter beklommen waarna het bergaf ging en uiteindelijk konden de laatste kilometers rustig uitgelopen worden. Trots en voldaan werd de prachtige medaille in ontvangst genomen door deze drie kanjers. Allemaal finishers van de zwaarste en mooiste trailrun tot nu toe gelopen. 

Op de foto Angeliek, Marga en Joan