Heel Budel aan de Kook

BUDEL – Iedere 9 maanden zijn alle kookfanaten in Budel in rep en roer. Volop bezig met bedenken van lekkere gerechten. Dit alles om andere lekkerbekken te ontmoeten, tijdens de gezellige avonden van ‘Budel aan de kook’. Op 25 maart vond de 14e editie van ‘Budel aan de kook’ plaats. Deze keer hadden 24 koppels zich aangemeld en maakten voor zichzelf en twee andere koppels een gerecht klaar.

Drie weken voorafgaand aan deze avond hoort ieder stel welke gang ze mogen verzorgen en ontvangen ze heerlijke wijnen, die slijterij Scholten voor het evenement heeft uitgekozen. 

Een mooi moment ook om na te denken wat voor lekkers je gaat maken, voor de onbekende gasten die komen eten. Dit hoeft geen haute cuisine te zijn, maar wel zelfgemaakt met plezier. Op de dag zelf ontvang je een brief, waar je verwacht wordt voor het voorgerecht. Tenzij je zelf het voorgerecht moet maken dan kun je alles in orde maken voor de gasten.

Na het voorgerecht open je gezamenlijk met de andere twee koppels een nieuwe envelop waarin staat, waar je dan verwacht wordt voor de volgende gang. Aan het einde van de avond heb je dus 6 verschillende stellen ontmoet. Na het dessert gaat iedereen nog naar de afterparty om alle andere koppels te ontmoeten en na te praten over alle lekkere gerechten en leuke gesprekken die ze hebben gehad. Het idee is om iedere keer op een andere locatie de afterparty te houden, zo betrekken we ook de lokale horeca en ontdekken elke keer weer leuke plekken, zoals dit jaar de Quincy in het centrum van Budel.

Daarna moeten we weer 9 maanden wachten voor we weer aan de slag mogen en opnieuw van al het lekkers mogen genieten en nieuwe lekkerbekken gaan ontmoeten. Ben jij iemand die van koken houdt of van lekker eten, kook en eet de volgende keer dan gezellig met ons mee. Informatie vind je op de website www.budelaandekook.nl of op de facebookpagina, hier kan je je ook aanmelden voor de volgende editie, die plaatsvindt op 13 januari 2024.