Start Filmseizoen Aha/Cinema Walburg

HAMONT-ACHEL – Met het einde van de vakantie starten we in Cinema Walburg terug met de reguliere filmvoorstellingen. De start wordt gegeven op donderdag 7/09 met ‘Alcarràs’, de winnaar van de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn. Een teder portret van de boerenfamilie Solé, die in hun bestaan bedreigd worden door het mogelijke verlies van hun boomgaard (elders op deze pagina meer hierover).

Het nieuwe Zebracinema start diezelfde dag om 20.15 u met de Deense hitkomedie ‘Fathers & Mothers’,  een verhaal over hoe ouders tijdens een jaarlijkse schooluitstap zich te buiten gaan aan idioot gedrag. ‘De Luizenmoeder’ meets Lars Von Triers ‘The Idiots’.  De weken nadien vertonen we op do 14/09 ‘Sisi & Ich’, een portret van de ‘andere’ Sisi,  ditmaal vanuit de dubbelzinnige relatie met haar hofdame Irma Sztáray, do 21/09 ‘Quand tu seras Grand’ , een heerlijke feelgoodmovie over een bejaardentehuis dat tijdelijk hun eetzaal moet delen met de plaatselijke basisschool. Warm, grappig maar ook hartverscheurend. Op do 28/09 vertonen we als laatste zebrafilm van september ‘How To Blow Up a Pipeline?’, een meeslepende ecothriller over een stel klimaatactivisten die het plan opvatten om een pijplijn te saboteren. 

Zebracinema vindt plaats elke donderdagavond om 20.15 u. Weldra krijgt u nog een aantal nieuwe titels voor de woensdagavond, waar we ons richten op het vertonen van iets commerciëler films en/of documentaires.  De prijs van het filmticket blijft ongewijzigd op 7 euro en met de spaarkaart krijgt u de 10de film gratis. Tickets zijn vanaf nu ook online te koop (niet voor Cinemaplus), maar u kan hiermee geen zitje reserveren, enkel het toegangsticket.