Activiteiten rondom Wereld Alzheimer Dag

WEERT – Donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt er in de hele wereld aandacht gevraagd voor de ziekte van Alzheimer en dementie, en de impact van deze ziekte voor de persoon zelf en zijn omgeving. In Weert en Nederweert streven we naar een dementievriendelijke samenleving. Punt Welzijn en andere organisaties maken hier samen een punt van door speciaal voor mensen met dementie en hun naasten activiteiten te organiseren rondom Wereld Alzheimer Dag. 

Activiteiten 


Alzheimer Café

Op maandag 18 september is het Alzheimer Café. Alzheimer Café in Weert bestaat 20 jaar en daar staan we feestelijk bij stil. Het thema van Wereld Alzheimer Dag is “Samen aan Tafel” dus wij zorgen tijdens het café voor wat lekkers. Voor de nodige muziek hebben wij Tante Thee en Ome Koffie uitgenodigd om met hun “leedjes van vreuger” onze bezoekers mee terug te nemen in de tijd. Het belooft een spetterende avond te worden, met veel nostalgie. Muziek doet veel met mensen met dementie, dus breng deze avond vooral je naaste mee!

Iedereen is welkom in het Alzheimer Café. Mensen met dementie, mantelzorgers, familieleden, zorgverleners en iedereen die op de een of andere manier met dementie te maken heeft. Het Alzheimer Café vindt plaats in het Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250, Weert. Vooraf aanmelden is niet nodig, je kunt zo binnenlopen. De toegang is gratis, evenals het eerste kopje koffie of thee. Inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Samen aan tafel

Punt Welzijn en Bibliocenter organiseren op donderdag 21 september van 10 tot 11:30 uur, in het kader van Wereld Alzheimer Dag, een speciale ontmoetingsbijeenkomst “Samen aan tafel”. Deze vindt plaats in Bibliocenter Nederweert (Kapelaniestraat 8) en is speciaal voor mantelzorgers met nog thuiswonende naasten met (beginnende) dementie of geheugenproblemen.
 

Als je zorgt voor iemand anders kan het fijn zijn om kennis, ervaringen en verhalen te delen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Wil jij als mantelzorger je ervaringen delen en advies van anderen krijgen? Kom dan naar deze ontmoetingsbijeenkomst. Aanmelden kan via www.puntwelzijn.nl/dementie. 

Campagne

Vanaf 11 september publiceert Punt Welzijn een campagne om aandacht te vragen voor een dementievriendelijke samenleving. Steeds meer mensen krijgen deze ziekte en dat betekent dat we er allemaal mee te maken krijgen. In het verenigingsleven, als ondernemer of medewerker, als buur, vriend of misschien wel als partner. Merk je dat iemand binnen jouw omgeving verward is en zich opeens anders gedraagt? Met een klein gebaar help je hem of haar weer op weg en zorg je ervoor dat dementie geen reden is om buitenspel gezet te worden. Punt Welzijn denkt graag met je mee!

Aanmelden
Benieuwd wat er binnenkort allemaal te doen is? Het complete aanbod, informatie en hoe je je kunt aanmelden vind je op www.puntwelzijn.nl/dementie. Ook lees je hier wat jij kunt doen voor iemand met dementie.