Over de Borgh

Wat waren wij blij dat de oude Borgh (het gemeenschapshuis) in Budel werd vernieuwd aan de overkant waar wij wonen. Wij keken in het begin dat wij er woonden tegen een oud lelijk gebouw van De Borgh aan. Het is prachtig. Maar nu komt het: boven op het dak van De Borgh lijkt het wel een park vol met warmtebronnen, units en airco’s. Het ergste is dat sinds De Borgh open is, het een lawaai maakt van jewelste. Niemand in de omgeving is hierover ingelicht. Nu ben ik al anderhalf jaar verder en ik word ondertussen overspannen van de pest herrie. Ik ken iemand die in de gang tussen de toiletdeur en de kamerdeur, beneden op de grond, slaapt. Ook hij wordt gek van de herrie. Dit ervaar ik ook. Het is niet erg als je 1 of 2, misschien 3 nachten niet kunt slapen maar wij zijn inmiddels anderhalf jaar verder en concreet is er nog niets opgelost. 

Ik heb heel vaak gebeld naar De Borgh en het gemeentehuis van Cranendonck om te vragen of het geluid van die pompen overdag kan i.p.v. ‘s nachts. Ik heb de burgemeester persoonlijk een brief geschreven, maar ook dat heeft niet geholpen. Er wordt gewoon geen rekening gehouden met de mensen die er wonen, er wordt van alles beloofd en ze gaan er meteen achteraan maar uiteindelijk wordt er niets gedaan aan de geluidsoverlast. Het mag niet eens: er staat zelfs een boete op. Bij ons hebben ze 2 keer een meterkastje geplaatst om te zien hoeveel decibel het geluid maakt. De eerste keer was het fout gegaan met de software en de tweede keer was het vakantie en waren er nagenoeg geen activiteiten in De Borgh. Sterker nog: woensdag en donderdag, toen het kastje geplaatst werd, was er helemaal niets te horen dus dan kan het geluid wel zachter en is het geen eerlijke meting. De eerste 2 jaar nadat het gebouw klaar was, hadden wij geen geluidsoverlast maar toen was er corona en was De Borgh gesloten. Er was boven op het dak een installateur bezig waaraan mijn man vroeg ‘gaat het allemaal naar wens?’ Waarop de man antwoordde: “Jazeker maar het gaat heel veel herrie maken”. Wij wonen in een appartement twee hoog op dezelfde hoogte recht tegenover het dak van de Borgh waarop alle apparatuur staat. Soms denk ik weleens dat het Tata Steel IJmuiden is, wat er staat te loeien aan lawaai. Dit noemen ze dan woongenot, maar het is woon ellende geworden na 14 jaar dat wij hier prettig wonen sinds het plaatsen van de installaties op het dak van de Borgh. Er wordt van alles beloofd om het op te lossen maar concreet wordt er niets aan gedaan.Wij zijn de wanhoop nabij.

Inzender bekend bij de redactie 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA