Eerste elftal KFC A onderuit in slotfase 

HAMONT-ACHEL – Een mooie late zomeravond, ideale omstandigheden om de aftrap te geven, thuis tegen bezoeker Hechtel FC, van deze nieuwe competitie.
De bezoekers, die vorig jaar moesten degraderen na een jaar in de hoogste provinciale afdeling, hadden de intentie om deze verloren gegane plaats weer zo snel mogelijk in te nemen. Deze ambitie hebben meerdere ploegen natuurlijk, zo gemakkelijk zal het dus niet gaan. Thuisploeg KFC Hamont 99 zal hierin ook een rol willen spelen, maar hoopt vooral op een zorgeloos seizoen en zal wel zien waar het eindigt. Een gezonde ambitie is heel terecht en ook wenselijk.

KFC trad aan met vrijwel dezelfde kern als vorig seizoen, waar maar een enkele nieuwe speler ingepast diende te worden. Met vertrouwen vatten ze de wedstrijd aan. Helaas voor hen, de wedstrijd was nog geen minuut oud of een splijtende pas, tussen twee verdedigers, van een bezoekende middenvelder, zonderde Dennis Clerix volledig vrij af voor de thuiskeeper. Hij liet deze kans niet liggen, doelman Marnick Emmers kon al snel de bal uit zijn net vissen. De bezoekers op voorsprong dus, wat wellicht in deze jaargang het snelst gescoorde doelpunt zal zijn in de hele provinciale reeksen van Limburg. Vlak daarna probeerde thuisspeler Wietse Baerts de bezoekende doelman te verrassen, deze pareerde de bal in corner. De bezoekers lieten snel zien dat ze heel wat opgestoken hadden vorig seizoen in een hogere reeks. Ze zetten hoog druk en hun voetbalkwaliteiten waren van een hoger niveau van wat de thuisploeg op dat ogenblijk op de mat bracht. Deze bezondigde zich te vaak in slecht passing, onverantwoord balverlies in de duels en wisten nauwelijks kansen af te dwingen. Het werd echter ook snel duidelijk dat de bezoekers dit hoge tempo niet konden aanhouden. Dit resulteerde vlak voor het halfuur in een wenkende kans voor KFC. Wietse Baerts kon zich doorzetten op rechts, Wesley Van Vlierden liep zich oordeelkundig vrij op de linkerflank, de pas werd echter te laat doorgestoken, een verdediger kon de bal nog afweren in corner. Weg kans, sneller handelen was hier aangewezen. Ilario Meli waagde ook nog eens zijn kans, maar de doelman stopte de bal. De bezoekers blonken nog even uit door het pakken van enkele onnodige gele kaarten voor commentaar op de leiding, iets waar de scheidsrechter duidelijk niet van gediend was. Een teken toch wel dat er ook wel enige frustratie merkbaar was bij de bezoekers. Toch kregen ze vlak voor het rustsignaal nog een kans, een scherpe voorzet werd nog net door de thuiskeeper afgeweerd vlak voor de neus van enkele aandringende aanvallers. Met een krappe achterstand moest KFC de rust in.

De thuisploeg wist wat te doen in de tweede helft en maakte hier ook onmiddellijk werk van. Wesley Van Vlierden zag al meteen een schot van de lijn gekeerd. Ze zetten nog wel meerdere beloftevolle aanvallen op, hun spel was duidelijk beter dan in de eerste helft. De bezoekers bekochten hun inspanningen van in het begin en moesten de wedstrijd ondergaan. Daardoor pakten ze nog enkele onnodige gele kaarten, allemaal voor protest tegen de leiding. Ze hadden hun lesje niet geleerd en kenden waarschijnlijk het spreekwoord niet van de ezel die zich niet weer aan de zelfde steen stootte. Het werd er voor hen niet beter op toen Michiel Thijs de gelijkmaker wist te scoren op voorzet van Wietse Baerts. Zij dreigden nog wel met een kopbal, waar Marnick Emmers wel raad mee wist. Ilario Meli schoot ook nog op doel, de bezoekende goalie stond echter ook paraat. Het venijn zat echter in de staart. Toen iedereen zich had neergelegd bij een verantwoord gelijkspel moest thuisdoelman Marnick Emmers ver uit doel om een doorgebroken bezoekende speler het scoren te beletten. Hij deed dit naar de mening van de ref met een dusdanige intensiteit dat de scheidsrechter dit een rode kaart waardig achtte. Toen ook nog Michiel Thijs, met reeds een gele kaart achter zijn naam zich verbaal ging uiten bij de ref mocht ook hij de kleedkamer gaan opzoeken. Een domme gele kaart, die zeker vermeden had moeten worden. Het gezegde, een ongeluk komt niet alleen, werd echter bewaarheid voor de thuisploeg. Speler Wesley Vermijl krulde enig mooi de toegestane vrije trap in de goal, waar ouwe getrouwe Hans Van de Weideven geen verhaal tegen had. De ref gunde de thuisploeg nog geruime extra tijd om iets aan deze achterstand te doen, met negen tegen elf was dat echter een onbegonnen zaak. Het was het eerste verlies voor KFC in deze nieuwe jaargang. Geen reden tot paniek echter, hun prestatie op het veld in deze wedstrijd doet het beste verhopen. Jammer dat sommigen van de thuisploeg dit niet zo zagen en hun frustratie onbeheerst op de ref af reageerden. Men dient te weten dat dit de zaak van KFC meer schaadt dan dient.

(verslag: Fonny Plessers)