Jelte Steer GOUD op het Nederlands Kampioenschap  Outdoor

BUDEL- Afgelopen zondag vond het Nederlands Kampioenschap Outdoor Jeugd 2023 bij  Handboogschutterij in Almere plaats.

Ruim 70 schutters stonden aan de lijn bij HBS Almere in verschillende categorieën; Heren, Dames, Recurve, Compound en ingedeeld per leeftijdcategorie.

Waar de schutters in de Onder 18 en Onder 21 categorieën volgens het knock-outsysteem finales schoten, deden de schutters in de Onder 14 categorieën dat niet. Voor hen was de kwalificatie over twee sessies van 36 pijlen de daadwerkelijke uitslag van dit nationaal kampioenschap.

Jelte schoot de wedstrijd in de categorie Recurve Heren onder 21 op een afstand van 70 meter, dit was voor hem het eerste jaar dat hij in deze categorie moest uitkomen.

De kwalificatie ronde wordt geschoten in series van 6 pijlen in 4 minuten, hierbij wist Jelte zich als 2e te plaatsen met een score van 626 punten.

De 1/8 finale kreeg Jelte een bye, de ¼ finale wist hij te winnen met een score van 6-0. De ½ finale moest hij uitkomen tegen de schutter waarvan hij vorig jaar net had verloren, echter deze finale ronde wist hij overduidelijk de wedstrijd naar zijn hand te zetten en te winnen met een score van 6-2. 

In de Gouden Finale moest Jelte schieten tegen een schuttter uit het Jong Oranje Team. De wedstrijd ging in het begin gelijk op tot de score van 3-3, hierna schoot Jelte zich naar een voorsprong van 5-3 waarbij hij in de laatste set de winst wist te pakken met een eindstand van 7-3.

De titel Nederlands Kampioen onder 21 Jeugd 2023 gaat naar Jelte Steer!

Op zondag 17 september mag Jelte meedoen met de finale van de Lowlands 50/70 serie in Zoetermeer, hij wist zich namelijk bij de beste 8 van Nederland te plaatsen. Deze wedstrijd kent geen leeftijdsgrens, Jelte is de jongste schutter en zal moeten strijden tegen de top van de Nederlandse Handboogsport. Gefeliciteerd namens de Grensjagers, we zijn trots op onze topper!!