Gemeenschapshuis De Schakel bestaat 40 jaar en viert feest 

BUDEL-DORPLEIN – Gemeenschapscentrum De Schakel in Budel-Dorplein opende de deuren in de zomer van 1982. Om het Dorpleinse gemeenschapshuis te realiseren zag eerder al Stichting Gemeenschapscentrum Dorplein het levenslicht. Vanwege corona konden beide jubilea niet worden gevierd, maar uitstel is geen afstel. Eerder dit voorjaar hakte de stichting samen met de gebruikers de knoop door om het veertigjarig bestaan van De Schakel alsnog te vieren. Het verjaardagsfeest vindt deze zaterdag plaats in en rondom De Schakel. 

Niet alleen de vaste gebruikers werden gevraagd om mee te denken over het feestprogramma, ook de overige verenigingen en organisaties in het dorp.  

Het verjaardagsfeest moet een dorpsfeest voor heel Dorplein worden. Om het evenement zo laagdrempelig mogelijk te houden worden er bijvoorbeeld ‘ouderwetse’ drankprijzen gehanteerd. Ook is er gratis entree.

De speciaal in het leven geroepen feestcommissie heeft een programma samengesteld onder het motto ‘Een feest voor en door Dorplein’. Het programma begint zaterdag om 14.00 uur. Na de officiële opening zijn er verschillende optredens van Dorpleinse en Cranendonckse artiesten. One Moment Please bijt om 15.15 uur op het buitenpodium de spits af. Daarna wordt het podium achtereenvolgens vrijgemaakt voor M&M Dance (16.15 uur), Kind of Chaoz (17.00 uur), Les Echos de Dorplein (18.00 uur) en Suitcase Rebel (19.00 uur). Ook is er een tentoonstelling met oude foto’s van De Schakel. Voor de jongste jeugd is er onder meer een springkussen. Daarnaast kunnen bezoekers van het dorpsfeest hun voetbalkunsten etaleren. Verder is er een stormbaan voor de wat oudere jeugd. Het programma wordt om 20.00 uur binnen voortgezet. Optredens zijn er dan van DJ Ganzz, Foute Jongens en DJ Thijs. Parkeren kan bij basisschool St. Andreas.