Sporting wint in Houten 

PELT /REGIO – Sporting Pelt speelde zijn eerste match van het nieuwe seizoen tegen Houten. Sporting won met 26-28. De overwinning was dan wel verdiend, maar het was een wedstrijd met 2 gezichten. Vóór de rust (7-15) een heel stug Sporting met een hele goede dekking en dito keeper en een tweede helft die duidelijk in het voordeel van de Nederlanders verliep (19-13). Het openingsdoelpunt was voor Houten, maar Louis Vandebeeck en Ivan Antic hielden Sporting op gelijke tred: 3-3 na 10 minuten. Toen was het al Sporting wat de klok sloeg. De verdediging werkte hard en keeper Deekens deed ook ruim zijn duit in het zakje, ook als eerste aangever voor de tegenaanval en zelf scoorde hij in een ‘empty goal’. 

Die dekking moest nochtans grondig worden omgebouwd. Immers viel Robin Schoenaker enkele dagen vóór de start op training uit met een gebroken ringvinger aan de werphand. Na de nodige onderzoeken staat het vast dat we Robin, onze nieuwe captain, een 6-tal weken moeten missen! En dat laat zich voelen want er staat dit seizoen een hele jonge bende op het veld. In die dekking waren het afwisselend Gaetan Van Haesendonck, Sverre Stollman en Louis Vandebeeck die het centrum moesten bewaken. Ook de gebroeders Delpire (Tanguy scheenbeenvlies en Louis hamstrings) waren immers nog niet inzetbaar.

Tommie Falke mocht gisteren na zijn rugoperatie zijn eerste wedstrijdminuten maken, 2x 10 a 15 minuten waren zijn deel en hij werd al meteen topschutter! Via tegenaanval ging het zo naar 4-7 (20′) en dus met 7-15 aan de koffie, niks aan de hand….

De tweede helft gooide Houten alle schroom van zich af en hun 2 nieuwkomers bleken ook echt versterkingen te zijn. Diego Jacobs dreigde op cirkel en spelverdeler Blokzijl was een veelzijdige gesel voor de Sporting defensie en doelman. Mentaal (onbewust) stond Sporting precies niet meer met dezelfde mindset op het veld en langzaam maar zeker knaagde Houten aan de achterstand: 16-21 na 40 minuten. Maar dan smolt de voorsprong snel. Sporting bakte er weinig van in aanval: te veel technische fouten, verkeerde beslissingen en enkele missers gaven Houten weer hoop. Het werd 21-22 na 47 minuten. Een time-out later en  enkele breaks van Seppe Van Den Boer (ook nog maar net uit blessure en zijn eerste wedstrijd spelende) zorgde voor een 3-punten kloof (22-25 na 50m) die Sporting op de bordjes kon houden. Mede dankzij de goed ingevallen doelman Denert. De slot treffer van De Bok viel in de slotseconde en dus was de overwinning met 26-28 een feit. De jonkies lieten mooie dingen zien, maar we zagen toch ook nog veel progressiemarge, zoals dat dan netjes wordt gezegd. Volgende week zal het tegen hoogvlieger Volendam veel beter moeten om te kunnen winnen. En dat het spannend wordt, lieten enkele verrassende uitslagen gisteren al zien met het gelijkspel van Bocholt en Hubo handbal. We kijken ook al uit naar de terugkomst van Ephrahim Jerry in het Dommelhof. Komt dat allemaal zien volgende week in onze eerste thuiswedstrijd om 20u15!

Foto: Zima Fotografie