Tentoonstelling Liene Vandevoorde in De Borgh 

BUDEL – Nog tot 13 oktober kan iedereen de schilderijen van Liene Vandevoorde bewonderen in De Borgh in Budel. De thema’s zijn ‘Identiteit: moet ik een etiket om te zijn wie ik ben?!? en ‘Dementie: hoe voelt het als je eenzaam uiteen valt?!?’ 

Liene haalt haar inspiratie vooral uit haar directe omgeving. Zo kreeg het onderwerp “Identiteit” vorm, toen haar jong volwassen zoon vroeg of hij wel “normaal” was omdat hij zich “gewoon” jongen voelde en “gewoon” op meisjes viel… Jongeren stigmatiseren zichzelf steeds meer door het plakken van etiketten, het verzinnen van identiteiten… Waarom kan niet iedereen zich “gewoon” identificeren als mens?!?! Die vraag vond zijn weg naar het doek…

Het onderwerp “Dementie” kreeg dan weer vorm toen er bij Liene’s mama Alzheimer werd vastgesteld. De machteloosheid, de boosheid en het verdriet zijn niet in woorden te vatten. Het steeds verder uiteenvallen van een persoon die je je hele leven al kent kan ze enkel via haar penseel naar buiten laten stromen. 

De tentoonstelling is te bezoeken in MFC De Borgh, Doctor Ant. Mathijsenstraat 15 in Budel.