Columnist Frank Vos, bedrijfs- en persoonlijke coach

REGIO –  Frank Vos is een coach, gespecialiseerd op het gebied van burn-out en stressmanagement. Het begeleiden van individuen in hun carrière en privéleven naar een gezonder, gelukkiger en evenwichtiger leven, is zijn persoonlijke en professionele passie. Vanaf nu zal Frank tweemaal per maand een column verzorgen in HAC Weekblad. Maar wie is Frank en waar liggen zijn expertises? 

“Ik ben opgegroeid in Waalre en in 1982 geëmigreerd naar Zuid-Afrika. In februari 2022 ben ik om persoonlijke redenen met mijn gezin teruggekeerd, en hebben we ons gevestigd in Achel. Mijn vrouw Vanessa en ik hebben twee kinderen, zoon Casper en dochter Anouk. In Zuid Afrika heb ik 21 jaar als CEO gewerkt voor Miele, en de laatste 10 jaar heb ik als bedrijfsadviseur en coach gewerkt.” 

Waar komt die speciale passie voor onderwerpen als burn-out en stressmanagement 

vandaan? 

“Mijn achtergrond ligt in het bedrijfsleven, en is gegroeid van topbestuur en organisatie naar het motiveren van personeel en bestuur. Ik realiseerde me al vroeg dat burn-out en stress wijdverbreide problemen zijn die mensen van alle leeftijden en beroepen treffen.” Frank vervolgt: “Mijn passie voor het helpen van mensen om veerkrachtig om te gaan met deze uitdagingen leidde me naar een nieuw beroep binnen het kader van bedrijfsadviseur. Tenslotte brengen de meeste mensen een derde van leven door met werken. Dan is het toch wel heel erg belangrijk dat je het beste, in alle opzichten, van deze tijd maakt en je welzijn niet vergeet in het proces. Wat er kan gebeuren als je het niet doet heb ik persoonlijk ervaren. Uit die les is na vier jaar onderzoek mijn boek ‘Beyond Burnout’ geboren. Mijn kennis en ervaringen deel ik niet alleen in het boek maar ook door middel van presentaties, workshops, coaching binnen bedrijven en het schrijven van artikels.” 

In zijn columns zal Frank diverse onderwerpen aankaarten die al dan niet direct gelinkt zijn aan een burn-out of hoe om te gaan met stress. Tweemaal per maand worden bepaalde situaties behandeld, onderwerpen uit het leven gegrepen. Wat is er aan de hand? Wat kan er gedaan worden om dit op te lossen? Of hoe kan men dit soort situaties vermijden? Frank geeft interessante kennis en handige tips. Bovendien roept hij lezers van HAC Weekblad, die zelf met vragen zitten of advies wensen over een bepaalde situatie, op om een mail te sturen. Wellicht wordt deze vraag in een van de volgende columns onder handen genomen of kan Frank u individueel de juiste coaching geven. 

Frank Vos is in Achel gevestigd en biedt bedrijven in de regio een gratis lezing over chronische stress en burn-out preventie aan. Voor een boeking of meer inlichting over dit speciaal aanbod, kunt u Frank bellen op 0032 49 333 4342 of stuur een email aan frank@vosconsulting.co.za