Landjuweel KLJ winst voor de jongens en meisjes

PELT – Om de twee jaar komen alle KLJ afdelingen van Vlaanderen samen op het KLJ-Landjuweel. Plaats van afspraak voor het Landjuweel van 2023 was het West-Vlaamse Lichtervelde. De KLJ van ’t Herent kon natuurlijk niet ontbreken op dit groots nationaal KLJ-feest, want het weekend zat vol met leuke activiteiten en op zondag werd er traditioneel tijdens het grote sportfeest gestreden om de nationale KLJ-prijzen in de 5 KLJ-sporten: piramidebouwen, dansen, touwtrekken, wimpelen en vendelen. En met prijzen kwamen ze terug naar Pelt! De meisjes wonnen met de ‘Kringdans’ het goud! Ook de jongens mochten met goud pronken in de vendelcompetitie ‘Vrije muziekreeks Gilde’.  Voor het volgende Landjuweel gaan de jongens zich al volop voorbereiden voor de ‘Hoofdgilde’ vendelreeks.
KLJ Herent-Neerpelt is een van de oudste KLJ afdelingen van Vlaanderen en ze vieren in 2027 hun 100 jarig bestaan. In de wandelgangen wordt er dan ook al volop gesproken om dit groots sportfeest in 2027 naar Pelt te halen. 

Filmpjes en foto’s van hun optredens: https://photos.app.goo.gl/Q736cL1sUCSvE1dj7