Mazis uit AZC Budel brengt single uit 

CRANENDONCK – Mazis (1997, Iran) vertelt zijn verhaal met muziek. Herkenbare verhalen van dromen, verdriet en vrijheid. Maar het waren juist die verhalen die geleid hebben tot veroordeling, gevangenschap en onderdrukking. Gevangen gezet in Iran omdat hij als muzikant zijn stem liet horen, jarenlang in de gaten gehouden en vervolgens gevlucht naar Nederland om hier zijn vrijheid te vinden. Op wankele grondvesten krabbelt hij op. Hij kan nooit meer terug naar huis, maar muziek blijft zijn trouwe metgezel.

Waar hij eerst zong over oppressie en vrijheid, is muziek nu een manier om weer te helen en hoop te vinden. Met gevoelige liedjes over liefde, opnieuw beginnen en je plek vinden in de wereld, raakt Mazis de universele zoektocht naar licht na tijden in het donker. Mazis heeft een enorme kracht weten te vinden in kwetsbaarheid en raakt daarmee recht in het hart. 

Ook zijn nieuwste nummer is hierop geen uitzondering. Met Hit the ground zingt hij over een nieuwe liefde in een nieuw land en de pijn die het doet wanneer je haar weer verliest. 

Instagram: @ohmazis

Spotify: https://open.spotify.com/artist/2EreMe8NHDgvfRNBGO2hbg?si=94PMgRjcS_K3mv6Dlejf4g