Nieuwe locatie voor Forest 808  

PELT – Op 16 en 17 september staat er een langverwacht evenement op de elektronische muziekkalender: Forest 808. Dit festival, gewijd aan elektronische dansmuziek zoals house en techno, maakt na enkele jaren van afwezigheid zijn comeback. 

De organisatie blikt terug op de vorige succesvolle edities in 2016 en 2017, die plaatsvonden te midden van de weelderige bossen van Hechtel. Het schilderachtige decor van de bossen was altijd een integraal onderdeel van de betoverende festivalervaring. Echter, vanwege de bouw van jeugdlokalen op deze locatie, was terugkeren naar de vertrouwde plek geen optie meer. De zoektocht naar een geschikte alternatieve locatie te midden van de bomen bleek een uitdaging, vooral als het ging om het verkrijgen van de nodige vergunningen in de regio.

Uiteindelijk bleek het duidelijk dat er een mogelijkheid was om in deze regio een bosrijke omgeving te vinden. Dus ging de organisatie op zoek naar een alternatief om Forest808 toch terug te organiseren. En die werd gevonden: Forest 808 gaat dit jaar door op het terrein van Hennemeeuwis in Pelt. 

De organisatie wil een milieuvriendelijke boodschap uitdragen en heeft daarom besloten een partnerschap aan te gaan met GoForest, een organisatie die zich toelegt op het aanplanten van bossen. Concreet zal een deel van de opbrengst van elk festivalticket naar GoForest gaan om bomen te planten. Bezoekers worden ook aangemoedigd om op eigen initiatief bomen aan te schaffen via het festival. Er is zelfs de mogelijkheid dat artiesten en sponsors dit ecologische initiatief ondersteunen. De exacte locatie voor het planten van de bomen moet nog worden bepaald, maar GoForest heeft verspreid over België en daarbuiten locaties waar ze zich inzetten voor bebossing. Eenmaal de bomen zijn geplant, kunnen festivalgangers de voortgang volgen via een platform met satellietbeelden en nieuwsberichten. Dit zorgt ervoor dat iedereen betrokken blijft bij het project van begin tot eind. 

Voor de nieuwe editie in Pelt laat de organisatie een internationale line-up afkomen. Zaterdag staat in het teken van techno en hardtechno. Rikhter, Stef Mendesidis en Volunt barbati staan als grote namen op voor deze eerste dag. Op zondag komt niemand minder dan Kink langs, een bulgaar die bekend is voor zijn legendarische live-sets. Hij neemt daarnaast ook Raredub mee, een opkomende talent. Op zondag staat er dus meer house en funk op het programma. Meer informatie over het festival, inclusief kaartverkoop en artiestenaankondigingen, is te vinden op de verschillende sociale mediaplatforms en op de website www.forest808.be

Tijdens vorige edities wist Forest 808 dagelijks 1.000 bezoekers te trekken, en de organisatie hoopt dat aantal dit jaar op zijn minst te evenaren. Met één boom gefinancierd voor elke zes verkochte tickets, streven ze ernaar om minstens 300 bomen te planten. Dit bewijst dat Forest 808 niet alleen draait om muziek, maar ook om het creëren van een groenere toekomst.