Eerste finalisten HACCulCup bekend 

REGIO/PELT – Dinsdag 12 september werd de eerste voorronde van de HACCulCup georganiseerd. De HACCulCup is een internationale lachwedstrijd, georganiseerd door HAC Weekblad in samenwerking met Wauwie. De presentatie was dan ook in de gepaste handen van duizendpoot en comedian Arian Compen die samen met zijn vrouw Lizzi Entertainment en Communicatie bureau Wauwie hebben. De eerste voorronde vond plaats in Café Den Artiest in Neerpelt en leverde de eerste twee finalisten op. Rik Bosmans en Milan Borms zullen tijdens de finale op 14 oktober in De Walburg in Hamont hun kans wagen om de gewilde HACCulCup trofee te bemachtigen. 

De voorronde in Pelt had een Belgisch tintje, want alle 9 deelnemers kwamen uit Belgenland. Ze kregen allemaal 10 minuten de tijd om het beste van zichzelf te geven. 

Sommigen kregen het publiek met enig gemak aan het lachen, bij anderen bleef het met momenten net iets te stil. De deelnemers brachten heel diverse acts, gaande van oneliners tot persoonlijke ervaringen die in hilarische verhalen waren gegoten en er kwam zelfs een stand-up dichter langs. Een stoorzender in het publiek zorgde ook voor een onverwachte twist, want het onthulde onmiddellijk welke comedians konden omgaan met deze afleiding en hierop naadloos in konden spelen en welke artiesten de kluts kwijt raakten. 

Het publiek dat zich bij Den Artiest had verzameld mocht, net als de jury, ook een stem uitbrengen. Nadat alle stemmen geteld waren kwamen er twee finalisten uit de bus: Rik Bosmans uit Opglabbeek en Milan Borms uit Antwerpen. Rik kon het publiek bekoren met zijn grappen, gegrepen uit het echte leven. O.a. zijn zoon maar ook zijn vrouw bleven niet gespaard. Milan tapte eveneens uit eigen ervaring want het schoolfeest van zijn petekind leverde hem heel wat hilarische verhalen op. 

De volgende voorronde van de HACCulCup gaat door op 19 september bij Ons Lieske in de Stationsstraat in Maarheeze. Daar zullen de volgende finalisten gekozen worden door een jury en door het publiek. De entree is gratis! De week daarna, op woensdag 27 september, mag iedereen afzakken naar De Wielerbaan in Budel. Ook dan is de entree gratis. De finale van de HACCulCup wordt gehouden op 14 oktober in De Walburg in Hamont. Kaartjes zijn al te bestellen via wauwie.com/HACCULCUP