Gastel kermis: Voor iedereen volop vertier!

GASTEL – Van zaterdag 16 september t/m dinsdag 19 september is het weer zover: Gastel kermis.Het geheel is meer dan de som der delen weten ze in Gastel als geen ander. En daarom hebben Stichting Gastel Kermis en Stichting Gemeenschapshuis Gastel de krachten gebundeld om er samen met de vele vrijwilligers en natuurlijk de kermisexploitanten 4 geweldige dagen van te maken. Dat betekent dat naast de feesttent op het Cornelisplein ook de Cranehoeve bij de festiviteiten betrokken wordt. De feesttent is open op zaterdag, zondag en maandag en de Cranehoeve opent haar deuren op zaterdag, zondag en dinsdag. Dus volop vertier op en rondom Gastel kermis.

Dat Stichting Gastel Kermis initiatief toont om haar kleine dorpskermis in stand te houden is ook de exploitanten niet ontgaan. Allen zijn dit jaar weer terug te vinden op het Cornelisplein en het is zelfs gelukt om een extra attractie voor de jeugd toe te voegen: Penalty shot. Bovendien ondersteunt Stichting Gastel Kermis ook dit jaar de exploitanten door kermiskaarten te verstrekken voor de jeugd. Alle jongeren uit Gastel tot en met 15 jaar kunnen deze direct na de opening gratis afhalen in de feesttent. Van de peuters en basisschoolleerlingen verwachten we natuurlijk wel dat ze als ‘tegenprestatie’ een tekening inleveren die als versiering in de feesttent wordt opgehangen. En oh ja, dan is er op zondag nog de ballonnen drop om 16.30 uur in de feesttent. De munten vallen dan letterlijk uit de lucht en kunnen direct verzilverd worden bij de attracties. Aan deze actie mogen ook kinderen buiten Gastel deelnemen. En last but not least natuurlijk het gratis uurtje kermis op dinsdagmiddag dat samen met de ouderraad wordt georganiseerd voor de basisschoolleerlingen van ‘t Lange. Dus ook voor de jeugd volop vertier.

Hoewel de kermis zaterdag om 19.00 uur start, vertrekken de (race)fietsers al om 17.00 uur aan een heuse traditionele kermiskoers waarbij niet het tempo maar het plezier voorop staat. Iedereen mag deelnemen en de fietsers maken een ronde van zo’n 35 km door alle kernen van Cranendonck. Een volgwagen met geluid begeleidt deze groep en overal zullen ze weten dat het Gastel kermis is. Op maandag vindt het kermistoepen plaats dat uitgegroeid is tot een begrip in de regio. Vanaf 11.00 uur wordt er gestreden om eeuwige roem. Dat belooft spektakel. En tenslotte op dinsdag wordt er vanaf 18.00 uur voor de jeugd tot 18 jaar een Ranjacantus georganiseerd door Jong Nederland Gastel in de Cranehoeve.

Uiteraard gaat ook de ‘oudere jeugd’ vanaf 18 jaar 4 dagen helemaal los. Voor meer gedetailleerde informatie kijk op de poster van Stichting Gastel kermis of op de facebookpagina’s van “stichtinggastelkermis” en “GastelCityNews”. Hoe dan ook hopen wij dat velen de weg weten te vinden naar het Cornelisplein in Gastel. We zien jullie graag op de kermis, in de feesttent en in de Cranehoeve.

Stichting Gastel Kermis.

Stichting Gemeenschapshuis Gastel