Pianist Liam Nassereddine (13) tekent platencontract

HAMONT-ACHEL – De dertienjarige pianist Liam Nassereddine tekende afgelopen week zijn eerste platencontract bij muzieklabel TRPTK.

Het begon allemaal tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam. Liam gaf daar zijn eerste solo recital en na afloop van dat concert hoorde hij dat hij genomineerd was voor de Bunschoten jonger talent prijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan de meest in het oog springende jonge musicus op het Grachtenfestival.

Zonder dat hij het wist was een jury naar zijn concert komen luisteren.

Hij en de twee andere genomineerden werden uitgenodigd om diezelfde avond tijdens de live uitzending van het programma Earbites te spelen. Dit radioprogramma op NPO4 werd live gepresenteerd vanuit de Tolhuistuin door Dieuwertje Blok.

Na afloop van dit radio optreden kreeg Liam te horen dat hij de winnaar was van de Bunschoten Jonger talent prijs. De jury roemde hem om zijn ‘enorme muzikaliteit’, zijn enthousiasme, het gemak waarmee hij speelt en zijn samenspel met zus, saxofoniste Amy Nassereddine.

Dieuwertje vroeg Liam wat hij met het gewonnen geld ging doen, waarop hij aangaf dat het zijn droom was om zijn muziek op te nemen en een eigen album te maken.

Dit vond jurylid Maya Fridman zo’n geweldig idee, dat ze Liam uitnodigde naar het kantoor van het muzieklabel TRPTK. Ze is daar artiesten- en repertoiremanager en runt samen met haar man Brendon Heinst een muzieklabel dat gespecialiseerd is in klassieke muziek.

Na bezoek aan de studio in Utrecht was het plan om een mooi album te maken al snel rond. Liam wil muziek brengen vanuit zijn hart, gespeeld op de manier waarop hij het voelt. De klik tussen hem en het management van het label was er meteen en Liam kijkt dan ook heel erg uit naar hun samenwerking. Naar verwachting zal het album rond juli 2024 klaar zijn.

De aankomende tijd zal Liam ook niet stilzitten, want op 1 oktober speelt hij samen met zijn zusje Amy (saxofoniste) live bij het tv programma Podium Klassiek op NPO2. Op 18 oktober spelen ze beiden tijdens het lunchconcert in Concertgebouw Amsterdam, 23 oktober in de Nieuwe kerk in Den Haag, 24 oktober tijdens het bevrijdingsconcert in Best en op 16 november in het Isala theater in Capelle aan den IJssel. 

Fotocredit Melle Meivogel