Tripje naar de Mariahoeve van Zonnebloem Budel

BUDEL – Terwijl de verwarming vanuit de ether flink werd opgestookt toog een grote groep Zonnebloem gasten vorige week donderdag richting Leende. Naar de mooie Mariahoeve welteverstaan. Zestig personen hadden zich voor deze trip aangemeld. Hieronder een ruim aantal nieuwe deelnemers.

Maar ook gastvrouwen waren goed vertegenwoordigd.Dat waren er vijf en twintig en ook daar was frisse aanwas. Al met al dus een goede score van de Zonnebloem Budel.

Verwelkomd met de gebruikelijke Brabantse lekkernij, vlaai en koffie/thee werd er flink gedebatteerd: “Och ben jij er ook bij, wat leuk, goh en jullie ook. “Het lijkt wel een eeuw geleden dat ik je gezien heb”. Zo ging het een tijdje over en weer. Na deze verbazing kon iedereen de dag indelen naar behoefte en onder het motto  “alles mag niks moet” hobbelde de dag soepeltjes verder.

Er werd gewandeld in de bosrijke omgeving waar af en toe een hertje en diverse schapen te zien waren. Ondanks de warmte liep een aantal doorzetters tot aan de grote plas om daar op bankjes te genieten van de omgeving en elkaar. Rond het middaguur werd de lunch geserveerd waarbij de tot de nok toe gevulde groentesoep zeer werd gewaardeerd. Daarna werden de gesprekken op het terras in de schaduw voortgezet terwijl anderen zich vermaakten met spelletjes. Gedronken werd er meer dan anders maar dat is ook goed met deze temperaturen. Als afscheid kreeg iedereen nog een echte stevige Macnum. Een dankwoord voor het echtpaar dat de hele dag voor ons zorgde is wel op zijn plaats.

De thuisreis kon aanvaard worden en rond half vijf was iedereen weer thuis om na te genieten.