Activiteiten ‘Boekjes en Babbels’ en ‘Oudercafé’ 

MAARHEEZE – De Bibliotheek in Maarheeze verwelkomt vanaf september jonge gezinnen voor twee bijzondere activiteiten: ‘Boekjes en Babbels’ en ‘Het oudercafé’. Deze initiatieven, gericht op het bevorderen van taalontwikkeling en het creëren van een gemeenschap voor ouders en kinderen, vinden plaats op de prachtige locatie van de Bibliotheek in Maarheeze, gevestigd in de Smeltkroes.

Boekjes en Babbels: Samen genieten van taal en verhalen
Kinderen ontdekken de magie van boeken al op jonge leeftijd. ‘Boekjes en Babbels’ nodigt ouders, grootouders en oppassers uit om samen met hun kleintjes (0-4 jaar oud) de wereld van verhalen te verkennen. Het programma draait om interactie en taalontwikkeling, waarbij voorlezen, praten en zingen centraal staan. Het is een gezellig en leerzaam uurtje waar jonge kinderen en hun begeleiders elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe vrienden kunnen maken.

Het eerste evenement zal plaatsvinden op 21 september 2023, van 11:00 uur tot 12:00 uur. Tijdens deze editie van “Boekjes en Babbels” staat het thema dieren centraal. Kinderen worden aangemoedigd om hun favoriete knuffeldier mee te nemen, zodat ze meer kunnen vertellen over hun geliefde dier. Bovendien mogen ze zich ook verkleden als hun favoriete dier, wat zeker voor veel plezier en interactie zal zorgen.

Oudercafé: Verbinding en kennisdeling
‘Het oudercafé’ is een warme en inclusieve plek voor (aanstaande) ouders en kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Hier draait alles om persoonlijke kennismaking en het delen van ervaringen en kennis. Ouders kunnen niet alleen met elkaar in gesprek gaan, maar ook waardevolle inzichten delen met een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau. Er is ook de mogelijkheid om je kindje te laten wegen. Dit initiatief biedt een gelegenheid om vragen te stellen, zorgen te delen en elkaar te inspireren, allemaal terwijl de kleintjes kunnen spelen en ontdekken. De eerste editie van het oudercafé zal plaatsvinden op 28 september.

Voor gedetailleerde informatie over data, tijden of eventuele gastsprekers, kan je de  officiële website van Bibliotheek De Kempen bezoeken: www.bibliotheekdekempen.nl