Christianne deelde al ruim 500 ‘Bloemetjes van de Week’ uit 

HAMONT-ACHEL / BUDEL – Wat is er leuker dan iemand verrassen met een prachtig boeket bloemen? HAC Weekblad en Christianne van den Broek van Christianne Gelegenheidsbloemwerken weten dat als geen ander. Al 10 jaar lang maakt Christianne iedere week iemand gelukkig met een kleurrijke ruiker. “Ik heb ondertussen al meer dan 500 boeketjes uitgedeeld voor de rubriek ‘Bloemetje van de Week’, aldus Christianne. 

HAC en Christianne verrassen al 10 jaar lang iedere week iemand met een ‘Bloemetje van de Week’. Maar hoe is deze, ondertussen onmisbare, rubriek in HAC Weekblad eigenlijk tot stand gekomen? Christianne vertelt: “Ik ben al bijna 30 jaar bloemiste. Ik heb een 7tal jaren gewerkt in een bloemenzaak in Budel. Daarna opende ik in Gastel een eigen bloemenwinkel, naast het hoveniersbedrijf van mijn vader en broer. Mijn vader zei altijd al gekscherend ‘Wij kunnen niks anders’ en ik denk dat zowel ik als mijn broer mede daarom in de wereld van planten en bloemen zijn blijven plakken,” lacht Christianne. Dat ze haar job met plezier doet, vertaalt zich iedere keer weer in de prachtige boeketten en bloemstukken die Christianne aflevert. 

“Na een tijdje heb ik beslist om op een andere locatie een winkel te openen. Dit werd Ruby Red aan de Stationsstraat in Maarheeze. Maar toen mijn vriend en ik in 2012 verhuisde naar onze woning in Budel heb ik een winkel vanuit thuis op poten gezet onder de naam ‘Christianne Gelegenheidsbloemwerken’. In mijn eigen atelier heb ik alles voorhanden om bloemstukken en boeketten te maken.” 

Met de verhuis en dus de sluiting van de winkel in Maarheeze was Christianne op zoek naar een manier om dit bekend te maken aan haar klanten en anderen in de regio. “Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met HAC Weekblad. Uit onze samenwerking ontstond de rubriek ‘Bloemetje van de Week’. Aanvankelijk gingen we even rustig afwachten hoe de respons zou zijn van de lezers maar het bleek al snel een schot in de roos: de aanmeldingen stroomden vanaf de eerste oproep binnen en ik moet zeggen, dit is na 10 jaar niet anders! Heel fijn dat mensen op deze manier elkaar willen bedanken, in het zonnetje zetten of gewoon verrassen. Ik ben blij dat ik hier iedere week weer mijn steentje aan mag bijdragen.” 

Christianne heeft ondertussen al ruim 500 Bloemetjes van de Week uitgedeeld. “Ik kom steeds in contact met andere mensen, ieder met zijn eigen verhaal. Sommigen delen dit graag, anderen zijn gewoon ‘in stilte’ blij met het bloemetje. Iedere bloemetje vraagt om een andere aanpak. Met die insteek maak ik eigenlijk ieder bloemstuk of boeketje, niet alleen voor de Bloemetjes van de Week maar zeker ook voor mijn klanten. Of het nu een rouw-, een trouw- of een bloemstuk voor een andere gelegenheid betreft, ik probeer er een persoonlijke touch aan te geven, uiteraard luisterend de wens van de klant.” 

Voor ieder Bloemetje van de Week neemt Christianne de tijd. “Een bloemist is voor veel mensen een soort vertrouwenspersoon. Sommigen vertellen graag hun verhaal, anderen zijn gewoon heel dankbaar, ook naar de aanvragers toe. Er is nog geen enkel Bloemetje van de Week slecht ontvangen en dat maakt me blij.” 

Op de vraag of we de rubriek nog verder blijven zetten zegt Christianne vol overgave: “Op naar de volgende 10 jaar!” Lezers van HAC Weekblad blijven dus meer dan welkom om een bloemetje aan te vragen voor iemand die ze graag een hart onder de riem willen steken, willen bedanken of gewoonweg willen verrassen. Aanmelden is gratis. Je hoeft enkel een mailtje te sturen naar info@hacweekblad.eu met daarin de reden voor het bloemetje en de contactgegevens (met telefoonnummer) van de aanvrager en de ontvanger van het bloemetje. Christianne en HAC Weekblad doen de rest! 

Christianne Gelegenheidsbloemwerken, voor al uw bruids-, rouw- en gelegenheidsbloemwerken. 

Fabrieksstraat 35 in Budel 
Christianne hanteert geen openingstijden. 
Een afspraak maken kan via tel. 0031 6 23833603 
Of mail naar christiannebloemwerken@gmail.com