‘Opening nieuwe Schakel moet volgende dorpsfeest worden’

BUDEL-DORPLEIN – Stichting Gemeenschapscentrum Dorplein kijkt tevreden terug op de viering van het veertigjarig bestaan van gemeenschapscentrum De Schakel in Budel-Dorplein. Het jubileum dat zaterdag met een jaar vertraging werd gevierd, bracht heel wat dorpsbewoners op de been.

Door Roy de Leijer 

De verlate verjaardag werd aangegrepen om nog eens flink feest te vieren. “Ik ben heel tevreden over de opkomst. Vooral vanmiddag was het druk. Ik vermoed dat er alles bij elkaar al zo’n vierhonderd mensen zijn geweest. We hopen dat vanavond ook de jeugd de weg naar De Schakel weet te vinden”, vertelt secretaris Theo Dubbeld van Stichting Gemeenschapscentrum Dorplein, net voordat het avondprogramma op het punt van beginnen staat.

Het Dorpleinse gemeenschapshuis werd in 1982 in gebruik genomen. De stichting werd een jaar eerder opgericht om het nieuwe gebouw te kunnen verwezenlijken. 

De Schakel, die door vrijwilligers wordt gerund, heeft een twintigtal gebruikers, variërend van bloemschikkers en dansgroepen tot muziekgezelschappen en senioren.

De stichting maakte zich al jaren hard voor een nieuw gebouw aan de overzijde van de Hoofdstraat. Dubbeld hoopt dat de seinen hiervoor snel op groen springen. “We hopen dat de opening van de nieuwe Schakel ons eerstvolgende grote dorpsfeest wordt.”