Budelse Lisette Vlassak dingt mee naar Televizier-Ring

Regisseuse Lisette Vlassak uit Budel dingt dit jaar mee naar een van de meest prestigieuze Nederlandse televisieprijzen. Met liefst twee series, ‘De Pestvlogs’ en ‘No Monnie’, maakt Vlassak kans op een nominatie in de categorie Televizier-Ring Jeugd, de prijs voor het populairste jeugdprogramma van het afgelopen jaar.

Veel van de producties van Vlassak hebben een Budels tintje. Eerder dit jaar streek ze met een filmcrew neer in Budel-Dorplein om daar twee pilotafleveringen op te nemen van ‘De bijzondere wereld van Otis’. Voor deze nieuwe kinderserie werkt Vlassak samen met Anjali Taneja, de bedenkster van ‘Het Huis Anubis’.

Twee jaar geleden was de regio Eindhoven ook al het decor voor haar afstudeerproject, de kortfilm ‘Cocon’. Als video-assistent werkte Vlassak eerder mee aan de speelfilm ‘De Helleveeg’, die gedeeltelijk in Budel-Schoot is opgenomen.

Of de series ‘De Pestvlogs’ en ‘No Monnie’ uiteindelijk worden genomineerd, hangt af van het aantal publieksstemmen dat wordt uitgebracht. De nominatieronde is in volle gang. Stemmen kan via de website tvgids.nl.

Uit de drie programma’s met de meeste stemmen wordt op 12 oktober de winnaar gekozen. Dat gebeurt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Door Roy de Leijer 

Fotocredit Giovanni de Deugd