Open dag Wijngoed Zurrick

SOERENDONK – Wijn uit onze grensstreek? Kan dat? Oordeel zelf en kom kijken, luisteren én proeven op zaterdag 23 september. Wijngoed Zurrick in Soerendonk wil iedereen laten genieten van zijn wijnen. Je bent welkom tussen 13.00 en 17.00 uur. De druiven worden milieuvriendelijk geteeld en de wijnen op zo natuurlijk mogelijke wijze ambachtelijk gemaakt.

Wijnbouwer/wijnmaker Henk Aarts teelt de druivenrassen Solaris, Johanniter en Souvignier Gris. De 1200 wijnstokken leveren verschillende droge witte wijnen op. Tijdens de open dag wil Henk de wijnen uit 2022 laten proeven die recent zijn gebotteld. Hiervoor is een gezellig terras ingericht en kun je bij de rondleiding meer te weten komen over de werkwijze in de wijngaard en het proces van wijn maken. Speciaal is de oranje wijn ‘Natuurlijk Amber’ waarbij de speciale kleur wordt verkregen door elf dagen schilgisting op natuurgist. 

De wijngaard is te vinden aan de Zitterd (inrit tussen nummer 28A en 30, werkplaats autoschadebedrijf Schrurs) in Soerendonk en wordt aangegeven met bord en vlag.      

Combineren kan met de Brinkenwandeling van ± 4.5 km, die je meer vertelt over de geschiedenis van Soerendonk. Of een fietstocht van ongeveer 25 kilometer. Hiervoor zijn op de wijngaard routekaarten gratis beschikbaar. De fietstocht voert je onder andere langs de landsgrens met De Doodendraad, door het lommerrijke domein van Beverbeek, via de Achelse Kluis, over de Groote Heide en via natuurgebied ’t Goor terug naar de wijngaard.

Kijk voor meer informatie op www.wijngoedzurrick.nl