Ledûb heren 1 wint met 3-2 van VC Tupos heren 2

BUDEL – Afgelopen donderdag 21 september is voor Ledûb Heren 1 het nieuwe seizoen begonnen. De eerste wedstrijd van het seizoen zou gespeeld gaan worden tegen VC Tupos Heren 2, in Baarlo.
De eerste set begon zeer goed. Ledûb schoot uit de startblokken met enkele prima servicereeksen, aanvalscombinaties en onverbiddelijke blokkades. De tegenstander had het zwaar, en moest de eerste set met ruime cijfers (25-10) aan de heren van Ledûb laten.
In de tweede set zette Tupos een andere spelverdeler in. Deze hield het spel beter onder controle, en zo wist Tupos het heft in handen te nemen deze set. Het ging lang gelijk op, maar helaas voor Ledûb kreeg Tupos de overhand. Met enkele sterke blokkades ging de set naar Tupos: 1-1 in sets op het scorebord.
Set 3 was bijna een kopie van de eerste set. Ledûb speelde sterk, en had weinig moeite de set binnen te halen. 2-1 voor Ledûb.
Ledûb mocht op jacht naar de eerste wedstrijdwinst van het seizoen in de 4e set, maar helaas was Tupos weer wakker geschud. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar Tupos kwam uiteindelijk met 25-23 als winnaar naar boven in deze set. 2-2, en een verplichte 5e set als gevolg. In de 5e set leek het er lang op dat Tupos de winst ging pakken. Ledûb speelde rommelig en maakte onnodige fouten waardoor een kleine achterstand op het bord verscheen. De heren van Ledûb herpakten zich echter precies op het juiste moment, en wisten de set met 15-13 binnen te slepen. 3-2 winst!
3 punten mee terug naar Budel, waar aankomende week Civitas uit Venlo op bezoek mag komen in de Zuiderpoort.

Verslag door Sjors Stienen