Bodemdiertjes

WEERT – Op 8 oktober 2023 van 10.00 tot 11.30 uur vindt bij het het Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man aan  de Geurtsvenweg 4 te Weert. de activiteit  ‘Bodemdiertjes’ plaats. 

Het evenement wordt georganiseerd door het IVN Weert e.o. en is voor (groot)ouders met kinderen en overige geïnteresseerden. Aanmelden kan via secretariaat@ivnweert.nl tot 5 oktober onder vermelding bodemdiertjes. Graag ook aantal deelnemers vermelden.

Er geldt een maximum aantal deelnemers. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Over  ‘Bodemdiertjes’:  Wij leven van de bodem. Al ons voedsel komt daar vandaan. Een gezonde bodem is dus erg belangrijk voor ons. Maar geen gezonde bodem zonder het werk van heel veel bodemdiertjes. Die werken gratis voor ons. Daar mogen we dus best meer belangstelling voor hebben.  Op deze ochtend maken we eerst kennis met enkele bodemdiertjes. Daarna gaan we zelf bodemdiertjes zoeken. Dat doen we in het bos vlak bij het Natuur- en milieucentrum. De gevonden diertjes bestuderen we nader en we leren hen kennen; hun naam. De allerkleinste diertjes bekijken we onder de microscoop.