Info-avond Eindelevensgesprekken

HAMONT-ACHEL – Op 12 oktober om 19.30 uur begint in De Burg in Hamont een info-avond met als onderwerp ‘Eindelevensgesprekken.’ Wat is een eindelevensverhaal? In een gesprek over hoe het leven tot nu toe is gegaan, wordt er ook gesproken over het leven dat nog komt, met alle wensen en zorgen maar ook over de laatste levensdag (én daarna). Een eindelevensgesprek hoeft immers geen levenseinde-gesprek te zijn. Alles wordt neergeschreven en mooi vorm gegeven, als geschenk voor de persoon in kwestie of de nabestaanden. Een levenslange warme herinnering aan iemand die je dierbaar was, over levenswaarden, met herinneringen, over boodschappen voor de toekomst. Monique De Raeve  geeft meer informatie over werken met het eindelevensverhaal en vertelt over haar ervaringen. Monique is gepensioneerd maatschappelijk werkster bij CM, met focus op vroegtijdige zorgplanning en de wensen en zorgen bij grote zorgafhankelijkheid.  Het bracht haar op het spoor van de eindelevensverhaalschrijvers van Amfora. De organisatie is in handen van Rouwenden Nabij en de P.E. St.Jozef Hamont-Achel