Karateschool YinYang actief op Cretadex Itachi Open

BUDEL – Alleen maar winnaars, overwinnaars en een enorme dosis leermomenten heeft Yin Yang gisteren mee naar huis genomen.
Zaterdag 30 september zijn ze met 9 vechters, 4 coaches en 2 scheidsrechters naar de Cretadex Itachi Open in Sommelsdijk geweest. Een pittig toernooi met ruim 200 vechters uit binnen- en buitenland. 

Senpai Pascal en Elion hebben de hele dag op de tatami (wedstrijdmat) ‘gescheidsrechterd’ op de hoek en Senpai Elion had zijn praktijkexamen voor hoofdscheidsrechter.
De Shihan, Senpai Anja, Kim en Noël hebben de 9 vechters van Yin Yang gecoacht.
Voor Nadir en Yassir, die geselecteerd zijn voor het WK op 17 november in november was dit een training toernooi. Alle twee hebben ze veel leermomenten gescoord deze dag.

Ayhm mocht voor Yin Yang het spits afbijten en kwam meteen uit tegen een groene band karateka die geselecteerd is voor het WK. Ayhm is pas begin dit jaar gestart bij Yin Yang en heeft al een heel zwaar jaar achter de rug, waardoor hij heel veel trainingsuren heeft gemist. Deze eerste partij wist hij met overtuiging met een wasa ari te winnen, ook zijn tweede partij won hij overtuigend. In de finale partij kwam hij een pittige tegenstander tegen en is zéér netjes 2e geworden.

Gabriëlla, onze enige jongedame in ons selectie team, ze is pas in augustus gestart in onze selectie en heeft nog nooit op een tatami gestaan. Ze heeft verschillende mooie partijen laten zien. Ze is heel netjes 4e geworden.

Tom, Omar, Nizar en Haydar zaten samen in een hele grote poule, met 18 karateka’s in de categorie 12-13 jaar -50 kg. Omar, Nizar en Haydar hebben mooie partijen gemaakt en hebben veel geleerd. Alle drie kwamen ze net te kort om in de prijzen te vallen.
In deze poule met 18 kinderen moest je al 4 partijen vechten wilde je voor de prijzen gaan, zoals Tom.
Tom heeft de eerste 2 partijen met overtuiging gewonnen, in zijn 3e partij heeft hij een blessure opgelopen en mocht daarna nog vechten voor de 3e of 4e plaats. Tom gaf niet op en is gaan strijden. De tegenstander had het niet makkelijk met Tom, waarmee hij heel netjes 4e werd.

Na een lange dag wachten mocht Denis. Hij kreeg meteen een pittige tegenstander (de latere winnaar). Denis heeft een mooie partij neergezet en was een goede tegenstander, deze tegenstander was een maat te groot voor Denis.

Na de reguliere wedstrijden aan het einde van de dag waren er ook nog wedstrijden georganiseerd door de Jeugdbondscoaches van de NKKO voor de 12-13 jarige om te trainen op wedstrijden zonder lowkicks. Karateschool Yin Yang heeft 4 beginnende tegenstanders gezorgd die niet geselecteerd zijn voor het WK.
Omar wist een partij te winnen en is netjes 5e geworden.
Ayhm wist twee partijen te winnen en is netjes 4e geworden.
Gabriëlla heeft in de strijd voor de 3e of 4e plaats haar partij gewonnen en werd 3e.
En Haydar, Haydar was moe, had geen zin meer en wilde eigenlijk na zo’n lange dag weer naar huis.
Toch wist hij al zijn partijen te winnen en werd in zijn poule 1e.

Karateschool Yin Yang is trots op iedereen en bedankt de ouders en Yves voor het support.
Wil jij graag ook een keer op de tatami staan, of gewoon karate leren. Kom een proefles doen.
voor aanmelding van een proefles of meer informatie over karateschool Yin Yang: www.kyokusyinyang.nl