Uitreiking vrijwilligerspenningen 

CRANENDONCK – Tijdens het vrijwilligersfeest op zaterdag 30 september krijgen 2 leden van voetbalclub SV Budel de vrijwilligerspenning van de gemeente Cranendonck. De heer Linders en de heer Adams ontvangen deze penning van locoburgemeester Marcel Lemmen voor hun enorme inzet voor SV Budel.

De heer Linders werd in 1947 lid van SV Budel. Hij speelde in diverse jeugdelftallen, voordat hij overstapte naar het eerste elftal. Toen hij stopte met voetballen, werd hij materiaalman. De heer Linders is elke week meer dan 30 uur actief op het sportpark. Hij beheert de materialen en de kleedkamers. Deze zien er na iedere training weer helemaal netjes en schoon uit. In het weekend zorgt hij voor de ontvangst van de scheidsrechters en de bezoekende teams. 

De heer Adams werd in 1981 lid van SV Budel. Hij startte in het 30-pluselftal. Daarna was hij een aantal jaren jeugdtrainer. Ook is hij al 37 jaar lid van het vrijwilligersteam. Dit team voert elke week werkzaamheden uit zoals snoeien, lijnen trekken, onderhoud van het park en schilderen. Om ervoor te zorgen dat de velden mooi groen blijven, fietst de heer Adams soms elke dag naar het park om de voetbalvelden water te geven. 

Foto Jos Meusen