Week van het Nederlands 

HAMONT-ACHEL – Een ode brengen aan de Nederlandse taal: de bib doet het dagelijks, maar in het bijzonder in de week van 30 september tot 7 oktober. Tijdens de Week van het Nederlands – met dit jaar als thema ‘gevoel en emotie’ –  zet de bibliotheek met plezier taal centraal!

De bibliotheek en taal, het hoort nu eenmaal samen. De collectie Nederlands- en anderstalige boeken vormt de basis voor een belangrijke missie: bezoekers prikkelen om hun vaardigheid en leesplezier te vergroten. Met een diverse, actuele collectie op 2 locaties. En met tal van activiteiten: van Boekstart tot klasbezoeken, van wekelijks voorleeshalfuurtje tot lezingen en voorstellingen. Taal vormt de rode draad en richtingaanwijzer doorheen het bib-jaar.

Fundels en AVI-boekjes
Om alle beginnende lezers een duwtje in de rug te geven, biedt de bibliotheek nu ook Fundels AVI-boeken aan. Dit zijn meer dan 120 digitale leesniveau boekjes voor kinderen tussen 6 en 10 jaar waarin je op een speelse manier aan de slag kan met een verhaal. Je kunt Fundels lezen in de bib, of thuis, maar dan moet je wel lid zijn en een Mijn bibliotheek-profiel hebben. Meer weten of Fundels eens testen? Neem een kijkje op https://hamont-achel.bibliotheek.be/fundels of ga eens langs aan de balie van de bib van Hamont of Achel! 

Steek je je neus liever in een echt AVI-boekje? Wil je graag wat extra lees-oefenen? Kom dan zeker even langs! De bib voerde tijdens de zomermaanden een deel van haar oude AVI-boeken af en verkoopt deze nu in pakketjes voor een prikje.  Wees er snel bij: aanbod zolang de voorraad strekt. Samen met de bib met alle (lees)neuzen in dezelfde richting: leesplezier! Alle informatie over het aanbod, activiteiten en wetenswaardige nieuwtjes vind je op de website van de bibliotheek: https://hamont-achel.bibliotheek.be/.