Aankoop woning Grevenbroekstraat 

HAMONT-ACHEL – Op de gemeenteraad van 28 september 2023 stond de aankoop van de woning gelegen in de Grevenbroekstraat 13, te Achel geagendeerd. Deze woning wordt – na goedkeuring en aankoop – ingericht als noodwoning. De stad wenst hiermee te voldoen aan de verwachting van de Vlaamse Overheid dat lokale besturen een aanbod aan noodwoningen creëren. 

Een noodwoning doet dienst als tijdelijke opvang voor alleenstaanden en/of gezinnen die door omstandigheden tijdelijk dakloos worden (bijv. huisbrand). Door de woning gelegen in de Grevenbroekstraat in te richten als noodwoning, beschikt Hamont-Achel voortaan over een tweede noodwoning.  Tijdens een infoavond op 26 september werden buurtbewoners geïnformeerd over de plannen met deze noodwoning. 

Subsidie voor noodwoning

In het kader van de oproep van de Vlaamse Overheid voor noodwoningen diende de stad een subsidiedossier in bij de Vlaamse Overheid om een financiële tussenkomst te ontvangen bij deze aankoop. Deze tussenkomst bedraagt 50% van de aankoopprijs met een minimum van 159.500 euro per gerealiseerde noodwoning.