FC Cranendonck dames pakken de 3 punten

CRANENDONCK – Op de zonnige zondagochtend mochten de dames aanvangen tegen het nog onbekende vv Bieslo. Deze ploeg pakte duidelijk het initiatief in de eerste 25 minuten en kreeg ook de beste kansen. Na een ongelukkige handsbal in de 16m mocht de uitploeg aanleggen voor een penalty maar ster-keeper Karin pareerde deze feilloos. Dit gaf FCC nieuwe energie en diverse kansen volgden. De 1-0 volgde dan ook snel door een goede aanval en na een kort flipperkast-effect gaf Joke het laatste zetje. Voor rust werden er geen grote kansen meer weggegeven en konden de Cranendonkse vrouwen met een voorsprong richting de ranja. Na rust werd er beter gevoetbald wat resulteerde in kleine kansjes. Ook Bieslo dat veel aan de bal was, kreeg een aantal kansen. Maar na goed doorjagen van Simone op de achterhoede van Bieslo en een prachtig afstandsschot stond er 2-0 op het scorebord voor FCC. Er waren zelfs kansen op 3-0. Echter Bieslo gaf niet op en er moest hard gewerkt worden, vooral op het middenveld door Evi en Iris, om de nul te houden. Al werd het toch 2-1 door een goed ingeschoten vrije trap, dit bracht de spanning terug in de wedstrijd. Maar na diverse scrimmages, ballen op de paal en lat, en goede duels bleven de 3 punten in Cranendonck. Vrijdag 6 oktober speelt het zevental om 19.30 uur thuis tegen Leveroy, Maasgouw en RKVB. Aansluitend zal er een gezellig feestje zijn in de kantine. Op zondag 8 oktober mag het elftal proberen deze lijn verder te zetten in Venlo, om 12 uur.