Hamont-Achelse jubilarissen vierden feest

HAMONT-ACHEL – Afgelopen zaterdag vond het eerste jubilarissenfeest plaats in het Michielshof in Achel. Een jarenlange traditie van het vieren van jubilarissen wordt hiermee in een nieuw jasje gestoken. Jarenlang bood het stadsbestuur koppels die 50, 60 en 65 jaar getrouwd zijn een aantal mogelijkheden om hun huwelijksjubileum te vieren. De mogelijkheid tot ontvangst op het stadhuis werd geschrapt maar met dit leuk, gezellig feest werd een nieuwe traditie opgestart.

Vanaf 13.30 uur werden de jubilarissen ontvangen in de foyer van het Michielshof door medewerkers van de stad. Nadat iedereen onder het genot van een drankje een plaatsje aan tafel had gevonden, werden de jubilarissen verwelkomd door burgemeester Theo Schuurmans en zijn opvolger sinds 1 oktober, Tom Cox. Aansluitend kon men genieten van koffie, fris of een lekker wijntje en een grote taart, want een feest is geen feest zonder taart.

Wie het wilde, kon de openingsdans van hun huwelijksfeest van weleer nog eens overdoen. De muziek hiervan werd van tevoren opgevraagd, zo was er voor iedereen wat wils. Tot slot werden er nog belegde broodjes geserveerd en werden de jubilarissen bij vertrek getrakteerd op felicitatietelegrammen (al dan niet van het koningshuis) en een attentie van de stad. Het was een geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar.