Handbal Sporting Pelt jeugd

Handbal Sporting Pelt M14
De M14 stonden zondagmiddag, met maar liefst 6 tweedejaars M12-ers in de rangen, oog in oog met de dames van Hestia Bilzen. Wát een wedstrijd van onze Sporting girls! De verdediging stond de hele wedstrijd als een blok. Er werden over de hele wedstrijd amper kansen én doelpunten weggeven. Slechts 7 keren moesten respectievelijk Eline en Laura zich omdraaien. Een geweldige prestatie en dat was écht de verdienste van het hele blok. Ook aanvallend werd heel goed samengespeeld en er zaten enkele fantastische doelpunten bij. Niets dan lachende gezichten dus deze middag rond 14.00 uur in Dommelhof. Héél puike prestatie dames én coach!

Handbal Sporting Pelt J12 en M12
Dit weekend geen wedstrijd voor de M12.  De meisjes konden zich echter toch nog laten zien: 5 meisjes bij de JM12 op zaterdag, en 6 meisjes die de pannen van het dak speelden op zondag bij de M14 ! Voor de JM12 begon het zaterdagochtend al om 10u in Dommelhof.  Tegenstander: de jongensploeg van Meeuwen.  Meeuwen begon met het meeste overtuiging aan de wedstrijd. Onze jongens en meisjes waren wat afwachtend, of misschien nog niet helemaal goed wakker. Het eerste wedstrijdje werd dan ook verloren.  

Ook in het 2e wedstrijdje keken we al snel tegen een 0-4 achterstand aan, maar ineens begon de motor te draaien (toverdrank van Nils, of gewoon een prima time-out?).  Kobe kon zijn lange armen gebruiken om in verdediging enkele ballen te onderscheppen. Nore vond op rechts keer op keer de ruimte, en ook Eva kon haar eerste doelpuntje meepikken. We naderen, konden gelijkmaken, maar raakten er niet meer over. Kato kon de laatste poging van Meeuwen uit het doel houden, zodat die 2e wedstrijd gelijk eindigde.

In het derde wedstrijdje leken we de lijn verder te kunnen zetten. Ook Ruben en Ina vonden de weg naar doel, maar halverwege leken de batterijen ineens leeg.  Meeuwen had nog net iets meer energie in de tank, en kon op en over ons gaan.

Meteen na de wedstrijd stond de volgende lichting J12’ers al klaar. 7 frisse krachten, én Kobe die zijn schoenen mocht aanhouden, stonden tegenover de jongens van Houthalen.

De wedstrijd ging wat vlotter dan vorige week. De verdediging stond stevig, en op de counter konden we de snelheid van Klaas en Miel (op zijn verjaardag!) uitspelen. Ook het gewone samenspel loopt steeds beter, duidelijk te zien dat iedereen zijn best doet op training!

De drie wedstrijdjes werden gewonnen, iedereen kon zijn energie kwijt en weer wat bijleren op het veld of in het doel. Coach Bjorn kon tevreden zijn over de inzet.

Handbal Sporting Pelt J16 Team 2: Sporting – Houthalen
De match begon niet zo goed voor Sporting omdat we slordig waren met de passen en we niet echt door hun verdediging kwamen. Ruststand 13-15. Na de peptalk van Nick en Tanguy begonnen we beter aan de 2 de helft. De verdediging was steviger en de afwerking ging ook beter, 10 minuten voor tijd hadden we de achterstand goed gemaakt en stond het 17-17. Houthalen raakte een beetje gefrustreerd met als gevolg enkele keren 2 minuten straftijd. Sporting bleef goed afwerken en uiteindelijk konden we de overwinning binnen halen: 22-20!