Ledûb volleybal dames 1 – ITC groep/ AVV Keistad dames 1

BUDEL – Op zaterdag 30 september stond de tweede competitiewedstrijd en tevens eerste thuiswedstrijd op het programma voor Ledûb Volleybal D1. De tribune was goed gevuld met supporters van Ledûb en Keistad, de sfeer zat er dus al goed in aan de start van de wedstrijd. 

Laura Heuvelmans maakte dit verslag van deze wedstrijd: “Om 19.00 uur klonk het fluitsignaal om de eerste bal te serveren. Keistad begon aan service, we hadden gelijk drie kansen nodig om uiteindelijk het eerste punt te kunnen maken. Keistad verdedigde direct fel waardoor we wisten dat we alles op alles moesten zetten om deze zaterdagavond de punten in Budel te houden. Door een goede service serie van Keistad liepen we in set 1 al snel tegen een achterstand aan. Omdat we zelf geen service series pakte en hier en daar wat slordig waren lukte het niet meer om aan te haken. 1-0 voor Keistad. Set 2. Duidelijk dat we aan de bak moesten, foutjes eruit, help elkaar met lef en overtuiging en alles moet van de grond. Met vertrouwen op ons eigen spel begonnen we aan de tweede set. Al snel bleek dat we moeite hadden met direct scoren. Keistad verdedigde weer veel waardoor we meerdere kansen moesten creëeren om tot scoren te komen waarna Keistad steeds vaker aan het langste eind trok. 2-0 Keistad. Set 3: Tijd voor heel veel veerkracht om de wedstrijd nog om te kunnen buigen. De afspraken zijn duidelijk, nu deze uitvoeren. De set ging gelijk op, over en weer werd er hard gewerkt om veel ballen te verdedigen en te scoren. Toch trok Keistad weer aan het langste eind in de laatste set door op de juiste momenten een service reeks te pakken en hadden ze minder kansen nodig om tot scoren te komen. 3-0 Keistad. Ontzettend balen om de punten vandaag niet in Budel te houden. Tijd om te analyseren en evalueren om er weer volle gas tegenaan te gaan in de komende trainingsweek. Wij gaan ons klaar stomen voor de volgende wedstrijd tegen volley Tilburg op zaterdag 7 oktober, we zien jullie dan graag om 18.00 uur in Topsporthal T-Kwadraat in Tilburg.

Foto Jos Meusen