Pelt Open Ateliers

PELT – Op 7, 8, 14 en 15 oktober organiseert Pelt in to Art – bekend van de Kunstprikkels vorig jaar in kerk Boseind – hun eerste editie van ‘Pelt Open Ateliers’. In de even jaren wordt er een gezamenlijke expo op locatie georganiseerd en in de oneven jaren bezoekt het publiek de kunstenaar in zijn/haar atelier. Zo kunnen de mensen eens écht de natuurlijke habitat van een kunstenaar ontdekken en kennismaken met de werken. 

Pelt Open Ateliers is een aangename manier om de aandacht van het grote publiek op kunst te vestigen. Iedereen die wil, of je nu kunstverzamelaar bent of gewoon een beetje nieuwsgierig, wordt uitgenodigd om bij de deelnemende kunstenaars en zomaar zonder enige verplichting binnen te stappen. Tijdens Pelt Open Ateliers is er direct contact tussen de kunstenaar en een gevarieerd publiek. De kunstenaar belicht het productieproces en legt uit hoe zij of hij tewerk gaat. In ‘Open Ateliers’ kan je kunstenaars uit verschillende disciplines bewonderen: van kunstschilders over beeldhouwers, kunstsmeden en nog veel meer. Je kan vrij de ateliers naar je keuze bezoeken, de toegang is gratis. Sommigen geven een demo of zelfs een workshop.  

Openingstijden: zaterdag 7 oktober van 13.00 tot 17.00 uur, zondag 8 oktober van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag 14 oktober van 13.00 tot 17.00 uur en zondag 15 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Zin in nog meer kunst? Bekijk dan zeker www.uitinpelt.be De volgende kunstenaars nemen deel aan deze editie 2023: Theo Barend, Diane Bloemen, Gaby Bodvin, Karen Boonen, Agy Claessen, Catho Drieskens, Dirk Ercken, Nicole Geusens, Ina Herps, Adrie Holsteens, Hilde Keunen, Ernst Klein, Annemiek Lemmers, Jacky Loenders, Annet Loot, Amber Mertens, Katrien Nuyts, OffOffOff ft. Stefan Serneels en Nick van Dijck, Betty Rabijns, An Simons, Sandra Steensels, Hadewijch Van Ganseberghe, Anita Vanderhenst, Jan Vandervelden, Martine Vliegen, Karina Wijnen en Joseph Winters. 

Via https://www.gemeentepelt.be/peltopenateliers is de digitale folder van Pelt Open Ateliers te vinden, met daarin meer info en de adressen van alle deelnemende kunstenaars, alsook de concrete openingstijden van iedere deelnemer. Een gedrukte versie van de folder is beschikbaar in CC Palethe en de bibliotheken. Tijdens het evenement liggen er ook plattegronden bij de verschillende ateliers klaar.