Hulde aan de Hamont-Achelse kampioenen

HAMONT-ACHEL – Op vrijdag 29 september vond naar jaarlijkse traditie de huldiging van de Hamont-Achelse sportkampioenen plaats in Cinema Walburg. Heel wat sporters zetten het afgelopen sportjaar opnieuw hun beste beentje voor en dat verdient erkenning. Maar liefst 5 G-sporters, 15 individuele kampioenen en 20 ploegen werden dan ook in de bloemetjes gezet tijdens de jaarlijkse Kampioenenhulde. 

Alle kampioenen werden op het podium ontvangen waar ze, naast uiteraard felicitaties en een verdiend applaus, ook een souvenir kregen voor hun fantastische prestaties. Tijdens de daaropvolgende receptie werden vervolgens de verschillende ereprijzen in de categorieën G-sporter, Sportvrouw, Sportman en Sportploeg uitgereikt. Daarnaast werd Fien Schuurmans in het zonnetje gezet. Zij kreeg wegens haar jarenlange inzet voor de handbalclub Hades Hamont de medaille voor verdienstelijke persoon.

G-Sporter: Marc Nysten werd voor zijn 8ste staande vertesprong, bronzen medaille 50m lopen en gouden medaille softbalwerpen (special olympics) bekroond tot G-sporter van het jaar.

Sportvrouw: Frieda Hendrikx haalde dit jaar 3 keer goud (tijdens het Belgisch en Limburgs Kampioenschap 200m W65 indoor en het Limburgs Kampioenschap 800m W65 indoor) en werd zo verkozen tot sportvrouw van het jaar.

Sportman: Louis Geboers kreeg dit jaar al de winnaarstitel van Belgisch kampioen polsstok indoor, Limburgs kampioen indoor en Limburgs Kampioen Goud, en mag sinds de Kampioenenhulde ook sportman van het jaar aan dat lijstje toevoegen.

Sportploeg: Tot slot mocht Handbal J14 Sporting Pelt, Vlaams én Belgisch Kampioen J14 – 2023, het podium betreden en de prijs van sportploeg van het jaar in ontvangst nemen.

Een dikke proficiat aan alle atleten en supporters, en bedankt aan Tumbling Clouds en dansstudio Crescendo voor het entertainment gedurende de avond alsook aan Claudia Nieuwenhuizen voor de mooie presentatie.