Natuurfilm IVN Weert 

WEERT – In een avondvullend programma laat filmmaker Jan van der Heijden uit Helmond natuur zien in al zijn pracht en in zeer hoge kwaliteit. De film is met een bijzondere camera opgenomen met een enorme vergroting. Hierdoor komen insecten en vogels héél dichtbij in fantastische kleuren.  Voor de pauze wordt na een korte inleiding over de techniek van deze manier van filmen, een film van ± 30 minuten getoond. Het onderwerp is insecten waarbij libellen en vlinders speciale aandacht krijgen. Alles wordt gedetailleerd en met mooie kleuren in beeld gebracht. Als er nog tijd over is krijgt u vóór de pauze als toegift een film over een spectaculaire dag tijdens de edelhertenbronst in het Weerterbos. Na de pauze wordt een nieuwe vogelfilm van één uur vertoond. De titel van deze film is “De Verre Kijker”. Daarin wordt u als vogelspotter meegenomen naar meer dan 200 soorten vogels in hun natuurlijke omgeving. Héél dichtbij opgenomen en waar mogelijk met eigen geluid. Een soort van bewegende vogelatlas dus.

De natuurfilm wordt gedraaid op dinsdag 10 oktober om 19.30 uur. Dit gaat door in Natuur- en Milieucentrum ‘De IJzeren Man’, Geurtsvenweg 4 in Weert. Toegang: €2 incl. koffie of thee.