Pelter Skelter is terug. En hoe! 

PELT – 30 jaar! Zo lang is het al geleden sinds de laatste noot weerklonk op het podium van het ter ziele gegane Pelter Skelter. De afbraak van de ‘oude gemeentezaal’ in Overpelt en het ontbreken van een waardig alternatief was in die tijd de doodsteek voor de beruchte concertorganisatie.

Bands als o.a. Tröckener Kecks, Claw Boys Claw, the Scene, Channel Zero, Noordkaap, Gorky enz. passeerden destijds en zorgden al snel voor de legendarische naam die Pelter Skelter vandaag de dag nog steeds is. Nu, bijna 30 jaar later, kriebelde het bij de oud-leden om Pelter Skelter nieuw leven in te blazen. Aangesterkt met jongere maar gelijkgezinde krachten, staat er een team van een 25-tal muziekliefhebbers klaar om aan Pelter Skelter 2.0 te beginnen. 

Concreet plant de concertorganisatie een 4- à 6- tal concerten per jaar die zullen doorgaan in CC Palethe, als partner in cultuur van de gemeente Pelt. De eerste aangekondigde concerten brengen in ieder geval alvast heel wat kleppers naar de Zinnezaal in CC Palethe. Na ’t Sportpaleis, Rock Werchter, Lokerse Feesten en vele andere festivals komt Goe Vur In Den Otto ook in Pelt tonen hoe ze met hun Rock & Metal party alles omver blazen. Het uitstekende voorprogramma wordt verzorgd door BRLRS (punk uit Oostende) en No Prisoners (Noise-Rock uit Gent). Op 7 maart 2024 passeert Koen Buyse met Zornik! De Limburgse band, goed voor een rits aan gouden en platina albums, veel awards, tientallen festivals in binnen- en buitenland en hopeloos uitverkochte concerten is weer helemaal terug. Ze spelen een (nvdr. bijna uitverkochte!) try-out met volledige lichtshow als finale repetitie voor hun AB concerten. 

Maar de klapper tot dusver is de thuiswedstrijd van Joost Zwegers. De Peltenaar zal namelijk op 19 februari 2024 op ’t Pelter Skelter podium staan met Novastar! Een concert dat u niet wil en mag missen. Novastar brengt namelijk weldra een ‘Best Of’ uit. Volledig opnieuw ingespeeld met wereldmuzikanten die er óók in Pelt bij zullen zijn: Mikey Rowy (Oasis, Noel Gallagher’s High Flying Birds), Skin Tyson (Robert Plant), Keith Prior (David Gray), Andy Britton (Amy Macdonald) & Erik Rademakers (Selah Sue). De band speelt slechts 5 keer in deze bezetting waarvan dus éénmaal in Pelt tijdens deze exclusieve try-out. Info & Tickets en het volledige programma via www.pelterskelter.be