History of Metal in CC Palethe 

PELT – In den beginne was Sofie Engelen (Willy, Studio Brussel) helemaal gebeten door grunge, de muziekstroming die werd aangevoerd door bands als Nirvana en Pearl Jam. Tot haar oudere broer haar op een dag platen van Iron Maiden, Guns n‘ Roses en Black Sabbath begon toe te stoppen. Pas toen ontdekte ze pas écht hoe groot de liefde voor muziek kan zijn.

Tien jaar later stond ze oog in oog met legendes als Ozzy Osbourne, Bruce Dickinson en anderen toen ze backstage verslag uitbracht van Graspop Metal Meeting, Rock Werchter en Pukkelpop. Vandaag popelt Sofie om samen met de Belgische metal-grootheid Franky De Smet-Van Damme te grasduinen in de rijke geschiedenis van de metalmusic. Van Led Zeppelin tot Motörhead, van Fleddy Melculy tot Channel Zero: allemaal komen ze aan bod in de bangelijk beukende voorstelling ‘The history of metal’.

‘The History of metal’, op zaterdag 14 oktober om 20.30 uur in CC Palethe, Jeugdlaan 2 in Pelt. Tickets en info via www.palethe.be 

Foto Koen Bauters