Ontdek de geheimen van paddenstoelen

WEERT – Op 15 oktober om 10.00 uur organiseert IVN Weert e.o. een Paddenstoelenochtend voor kinderen en ouders/ grootouders. Dit gaat door in Natuur- en Milieucentrum ‘De IJzeren Man’, Geurtsvenweg 4 in Weert. Deelname is gratis

Aanmelden kan via website@ivnweert.nl tot vrijdag 13 oktober 18 uur. Er is een maximum aantal deelnemers en vol = vol.

Tijdens de paddenstoelenochtend ontdek je verschillende geheimen van paddenstoelen.
Hoe kan het, dat ze er ineens staan? Er zijn zoveel verschillen in vorm, grootte, kleur  en groeiplaats. Namen zoals een heksenkring spreken tot de verbeelding… Tijdens de paddenstoelenochtend starten we binnen in het NMC met een presentatie. Daarna gaan we met onze gidsen naar buiten om paddenstoelen te zoeken en allerlei wetenswaardigheden daarvan te ontdekken. Lukt het om de naam te vinden met een zoekkaart?  En met het spiegeltje kun je de interessante onderkant goed zien zonder de paddenstoel te plukken. 

Ook binnen kun je nog dingen over paddenstoelen ontdekken en kinderen kunnen er knutselen.  Praktische informatie: gelieve je van tevoren aan te melden voor deelname aan deze activiteit door een mailtje naar website@ivnweert.nl. Vermeld daarbij aub het aantal kinderen en volwassenen. De activiteit duurt van 10 uur tot ca 12 uur. Deelname aan de activiteit is gratis. Zorg voor geschikte kleding en schoeisel.