Cultuurkring: kunstgeschiedenis 

HAMONT-ACHEL – Op donderdag 12 oktober om 14.00 uur organiseert de Cultuurkring Hamont-Achel een namiddag in het teken van kunstgeschiedenis. Dit gaat door in Cinema Walburg, Kerkstraat 28 in Hamont. Deze keer komt het thema ‘Byzantijnse kunst: beeldenstrijd en beeldenpracht’ aan bod. De inkom is gratis voor houders van een cultuurpas of €7 voor een los ticket. 

Byzantijnse kunst bestuderen is bijzonder relevant. Zij heeft meer dan 1000 jaar Oost-Europa beheerst en de Russische religieuze kunst is haar erfgenaam. Men moet er tevens mee rekening houden dat de opvattingen, die aan haar wezen ten grondslag lagen én haar stijl de kunst van de Islam mede hebben bepaald. Een boeiende, onbekende cultuur. Enkele thema’s die aan bod komen: De Byzantijnse geschiedenis, de Beeldenstrijd,  Duizenden koepels, dragers van de theologie en Byzantium en de Islam.

ISTANBUL, TURKEY – SEPTEMBER 06, 2014: Hagia Sophia interior on September 06, 2014 in Istanbul, Turkey. Hagia Sophia is the greatest monument of Byzantine Culture.

Foto Bouwkunst Hagia Sophia, Istanbul